Kylie Minogue (konačno) objavila novi album – donosimo utiske
Kylie Minogue (konačno) objavila novi album – donosimo utiske

Kylie Minogue (konačno) objavila novi
album – donosimo utiske

Australijska pop ikona Kylie Minogue objavila je svoj novi album pod, rekli bismo krajnje prikladnim imenom – Tension. Njeno ostvarenje dolazi nakon gotovo dve godine pauze i pevačica ga objašnjava kao perfektan spoj lične refleksije i jakog osećaja melanholije. A mi ne možemo biti srećniji što ćemo imati prilike da svedočimo vraćanju kraljice pop muzike i da slušamo njena remek dela.

Nekolicina pesama sa novog albuma je napisana i producirana uz pomoć Richard-a Stannard-a, sa kojim je često sarađivala u karijeri. Takođe, kolega Duck Blackwell joj je i ovog puta pomogao u stvaranju ovog albuma, kao i u mnogim prethodnim. Tension nije rađen sa ciljem da pruži određenu poruku ili da obradi neku tematiku, već kako i sama Kylie kaže, da zabavi i unese malo emocije. Album se sastoji između ostalog i od pesama koje je Kylie sama pisala. Ovo je 16. po redu album kojim se pop diva može pohvaliti.

Padam Padam

Apsolutni, rekli bismo benger, Padam Padam je singl koji je izašao još u maju i stoji kao predvodnik albuma – i to sasvim opravdano.  Nežne intonacije Kylie Minogue slušaocu odmah spuštaju gard, dok sama matrica ne postane genijalan komad electro-house muzike koji vas prosto neće ostaviti na miru svih tri minuta njenog trajanja. Verovatno i više, s obzirom da je replay dugme nemoguće ne stisnuti nekoliko puta. Ako je ovo određena indikacija i verodostojan preview, spremite se za jedan zaista kul album. Inače, ovaj singl je naziv dobio po imitiranju brzih otkucaja srca.

Kylie Minogue je otkrila da je kroz ovaj album uspela da preprodi neke teške situacije u životu. Fokusira se na sadašnji trenutak sa pozitivnim notama. Kako i sama kaže nada se da ce njeni slušaoci uspeti da urade isto. A možda će čak i postati integralni deo perioda nečijeg zivota. A zar se zato i ne stvara umetnost? Rekli bismo da je to zapravo cilj svake umetnosti. Journal approved. ✓ 

O tome kakav odaziv se očekuje širom sveta, govori  činjenica da je tim iza Voltaire kluba izabrao upravo Kylie kao svog prvog headlinera. A ako nas pitate, album Tension je must have na svakoj playlisti.

Foto: Instagram @kylieminogue

Učitati još
Zatvori