Zašto niko ne priča o obradi pesme „Fly Away” iza koje stoje Lenny Kravitz i Quavo?
Zašto niko ne priča o obradi pesme „Fly Away” iza koje stoje Lenny Kravitz i Quavo?

Zašto niko ne priča o obradi pesme „Fly Away” iza koje stoje Lenny Kravitz i Quavo?

Entertainment scena ne prestaje da nas oduševljava svojim novitetima, na pretežno, muzičkom polju. Central Cee i Raye obradovali su nas hitom u kom pevaju na svega dva jezika, Bad Bunny pesmom koja predstvalja ljubavno pismo rodnom Portoriku, a sada novitete servirali su američki reper Quavo i ikonični Lenny Kravitz. Pomenuti, neočekivani, duo obradio je Lennijev poznati hit Fly Away iz 1998. imenujući ga u FLY.

Ova obrada zaintrigirala  je mnoge, a utiske donosimo u nastavku.

Profimedia

Dvojac kom se nismo nadali

Holivudska muzička scena još jedom obradovala nas je dvojcem kojem se nismo nadali. Američki reper Quavo, član grupe Migos, ove godine definitivno privukao je pažnju. Prvo je lansirao duetsku pesmu sa Lanom Del Rey, Tough, a sada i obradu vanvremenskog hita koji poznaje slušalac gotovo svakog žanra, Fly Away.

Lenny i Quavo prezentovali su obradu gorepomenute pesme, koju su preimenovali u FLY, u duhu nešto savremenijeg doba. Refreni i Lennijeve strofe ostali su isti, dok je Quavo svojim oštrim repom upotpunio pesmu. Ovaj duet takođe prati i autentičan crno-beli spot.

Pesma Fly Away bila je ona koja je početkom 2000-tih punila klubove i održavala atmosferu. Sada se isto predviđa novoj verziji na kojoj je svojih pet minuta imao Quavo. Pored činjenice da ova godina jeste jedna od boljih za Quavoa, moramo napomenuti da i Lenny trenutno održava muzičku turneju, koja broji stotine hiljada posetilaca u raznim gradovima širom sveta.

Ovo definitivno nije prvi put da su se novije i starije generacije muzički udružile, kako smo ove godine svedočili i sample-ovanju pesme Everybody na novom albumu koji potpisuje Kanye West. To je uradila i Dua Lipa, predstavljajući nostalgične hitove inspiracijom za celokupan album.

Bilo kako bilo, nemamo ništa protiv obrada vanvremenskih hitova, pogotovo kada se na istoj sceni nađu Lenny i Quavo, ali nam je neretko originalna verzija bliža srcu.

Foto: YouTube / Profimedia  / Instagram / @quavohuncho /

Učitati još
Zatvori