Journal playlist: Liam Payne – Heart Meets Break
Journal playlist: Liam Payne – Heart Meets Break

Journal playlist: Liam Payne –
Heart Meets Break

Popularni pevač Liam Payne obeležio je odrastanje mlađih generacija tokom prethodne dekade. Razlog za to je vrlo jednostavan – Liam je bio član jednog od najpopularnijih boy bendova današnjice. U pitanju je One Direction – grupa koja je formirana 2010. godine u pevačkom takmičenju The X Factor. U narednih šest godina, Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson i Zayn Malik (koji je grupu One Direction napustio nešto ranije) postali su miljenici fanova iz celog sveta. Ovaj boy band je oborio različite rekorde, a njihov pop zvuk ispunio je najveće muzičke dvorane.

Vrlo brzo nakon formiranja, One Direction postao je svetski fenomen. Njihovu popularnost mnogi su upoređivali sa drugim boy bendovima kao što su NSYNCBackstreet Boys. Štaviše, članovi grupe One Direction su – zahvaljujući singlovima i albumima – oborili čak i rekord koji je držala grupa The Beatles. U pitanju je onaj koji se tiče najviše top 10 debitovanja na Hot 100 listi u kategoriji bendova.

liam payne / profimedia

Nakon što su se članovi grupe zvanično razišli 2016. godine, svaki od njih nastavio je solo karijeru. Kada je u pitanju Liam Payne, on nije napravio veliku pauzu. Vrlo brzo se upustio u samostalne projekte, a njegova posvećenost muzici rezultirala je brojnim solo numerama i duetima. Neke od njegovih najpoznatijih pesama su Strip That Down (ft. Quavo), For You (ft. Rita Ora) i Familiar (ft. J. Balvin).

Žanr za koji se Liam Payne opredelio može se okarakterisati kao kombinacija pop i r&b muzike. Na njega su najveći uticaj imali pevači kao što su Pharrell Williams, Chris Brown, Justin Timberlake i Usher. Iako je pevač tokom 2023. godine najavio da ima planove za drugi album, poslednja pesma koju je objavio ostaće Teardrops. Stoga upravo ovom numerom započinjemo plejlistu posvećenu popularnom pevaču koja je ujedno i omaž na njegovu karijeru.

Journal Playlist: Liam Payne


  1. Liam Payne – Teardrops
  2. Liam Payne, Rita Ora – For You
  3. Liam Payne, Jonas Blue, Lennon Stella – Polaroid
  4. Liam Payne – Say It All
  5. Liam Payne, J Balvin – Familiar
  6. Liam Payne, Quavo – Strip That Down
  7. Liam Payne – Tell Your Friends
  8. Liam Payne – Sunshine
  9. Liam Payne – Bedroom Floor
  10. Liam Payne – All I Want (For Christmas)
  11. Liam Payne – Remember
  12. Liam Payne – Heart Meets Break
  13. Liam Payne, French Montana – First Time
  14. Liam Payne – Weekend
  15. Liam Payne, Zedd – Get Low

Foto: Profimedia, Spotify

Učitati još
Zatvori