Luka Rajić najavljuje novi album emotivnim singlom – poslušajte ga među prvima
Luka Rajić najavljuje novi album emotivnim singlom – poslušajte ga među prvima

Luka Rajić najavljuje novi album emotivnim singlom – poslušajte ga među prvima

Dok smo se bavili vestima sa svetske muzičke scene i ispratili Kylie Minogue i Drakea u njihovim najnovijim poduhvatima, u rubrici nezaobilaznih muzičkih vesti izdvojio se svima dobro poznati domaći mladi muzičar.

Naime, Luka Rajić predstavlja svoj četvrti singl Leto je gotovo. Praćen upečatljivim videom, ovaj singl predstavlja poslednju numeru pred izlazak albuma Deca novog milenijuma. Ova melanholična i emotivna pesma došla je kao muzičko osveženje, iako nas njeno ime priprema za kraj većini omiljenog godišnjeg doba. Kada bismo morali da je opišemo posle prvog slušanja rekli bismo da je idealna za slušanje tokom letnjih zalazaka sunca i predvečernjih vožnji.

Kroz emotivne stihove koji istražuju neispunjene letnje planove i snove, Leto je gotovo donosi razigranu produkciju i zrelost, svrstavajući se među Lukine najdublje pesme do sada. U pesmi, Luka se obraća voljenoj osobi, donoseći odluku da zbog ljubavi i razumevanja ode, pri čemu shvata da vreme leči i one boljke za koje smo mislili da nikada neće proći.

Luka Rajić_Press Photo_credit Jelena Pantelić_1
Foto: Jelena Pantelić
Luka Rajić_Leto je gotovo_Cover Artwortk jpg

Luka Rajić najavljuje album singlom Leto je gotovo

Opisujući novi singl, Luka Rajić je izjavio: Ova pesma mi je jedna od najdražih sa albuma. Svaki put je slušam sa ponosom jer smo potpuno uspeli da uhvatimo i zabeležimo tako specifičan trenutak kraja nečega. Nisam ljut i nisam povređen, već sam zahvalan na uspomenama. Kako ne bih ukaljao taj osećaj odlazim pre nego što bude kasno, i u tome postoji nešto jako poetično. Pisanje pesme sa Emom i Igorom je bio prvi put da sam osetio kako se uspešna saradnja pisanja pesme dešava. Napisali smo je za dan i od tad nam ne izlazi iz glave. Nakon toga nastalo je još nekoliko pesama koje smo zajedno uradili. Međutim, sve to ćete čuti na albumu koji izlazi za manje od mesec dana. Do tada uživajte u letu i slušajte muziku.

Luka Rajić_Press Photo_credit Igor Rajić_1
Foto: Igor Rajić

Luka Rajić je jedno od najperspektivnijih pop imena na regionalnoj muzičkoj sceni. Predstojeći album Deca novog milenijuma je svojevrstan dnevnik dvadesetih godina. U njemu mladi kantautor poručuje da su međunama nove generacije budne, žedne, pune snova i ustremljene su da donesu slobodu sebi i drugima. Pomirujući dihotomije u sebi – Luka Rajić svojim stvaralaštvom donosi pesme o pitanjima svoje generacije. Takođe, tvrdi da odgovor na sve leži u prigrljivanju naše autentičnosti i iskrenosti sa sobom i drugima.

Foto: Igor Rajić
Luka Rajić_Press Photo_credit Jelena Pantelić_2
Foto: Jelena Pantelić

Foto: Jelena Pantelić, Igor Rajić; Instagram: @luka.rajic / YouTube

Učitati još
Zatvori