Martin Garrix ekskluzivno za Journal: Donosimo razgovor s jednim od najuspešnijih svetskih DJ-eva
Martin Garrix ekskluzivno za Journal: Donosimo razgovor s jednim od najuspešnijih svetskih DJ-eva

Martin Garrix ekskluzivno za Journal: Donosimo razgovor s jednim od najuspešnijih svetskih DJ-eva

Svetska slava dočekala ga je već kao 17-godišnjaka, a danas, deset godina kasnije, smatra se jednim od najmlađih i najuspešnijih DJ-eva/producenata pop i elektronske scene. U zaista kratkim crtama iznesena je biografija Holanđanina koji će nastupiti pred regionalnom publikom. Martin Garrix ovog leta stiže u Split na festival ULTRA Europe, a njegov dolazak u Dioklecijanov grad bio je sjajan povod za naš razgovor.

Da li zaista živi svoj san ili ponekad jednostavno poželi da prespava posao? Šta radi kada ne radi i koji mu je omiljeni snack nakon dobrog izlaska, samo su neka od pitanja na koja nam je Martin dao odgovore u nastavku.

Martin Garrix
  • Martine, kad se osvrnemo na tvoje stvaralaštvo i podvige poslednjih godina ne možemo da se ne zapitamo – kako sve to postižeš?

Hvala vam! Muzika je moj najveći hobi i moja najveća strast, stoga je ne doživljavam kao posao. Većinu slobodnog vremena ipak provodim u studiju jer volim da radim na novim idejama. Takođe, okružen sam neverovatnim ljudima, svojom porodicom, prijateljima i timom, a to mnogo pomaže.

  • Možemo li da zaključimo da živiš svoj san?

Apsolutno! Istinski sam zahvalan što mogu to da činim svakog dana.

Martin Garrix
  • Pročitali smo da si još sa osam godina znao šta želiš da budeš kada odrasteš. Šta misliš, kako bi osmogodišnji ti doživeo ovaj uspeh?

Da budem iskren, sve je počelo kao hobi i nikad nisam mislio da će me dovesti ovako daleko. Da si mi rekla da će ovo biti moj život kad sam imao osam godina, definitivno ti ne bih verovao.

  • Naravno, uz javan posao dolaze i određena očekivanja. Osećaš li pritisak? Pratiš li kritike ili ideš po svom?

Definitivno osećam pritisak. Uvek želim da isporučim muziku ili nastup uživo kojim će publika biti zadovoljna i koji će im se svideti. Želim da se najbolje provedu. Dakle, ako pročitate da se ljudima ne sviđa vaša muzika ili da nisu uživali u setu koji ste pripremili, naravno da me to dotiče.

Martin Garrix
  • Imaš li tremu uopšte? Pred nastup ili izlazak nove pesme.

Uvek osećam nalet adrenalina, ali i malu nervozu pre svakog nastupa ili izlaska nove pesme. Mislim da je to važno – znači da ti je stalo.

  • Šta je najlepše šta ti je doneo ovaj posao?

Doneo mi je toliko neverovatnih stvari. Svakog dana mogu da radim ono šta najviše volim, da upoznajem najposebnije ljude i vidim sveta.

  • Priznaj nam, postoje li dani kada bi jednostavno preskočio odlazak na posao?

Nikada ne preskačem nastupe jer previše volim da ih radim i naravno ne bih želeo da izneverim svoje obožavaoce. Međutim, tu i tamo imam neproduktivne dane u studiju…

Martin Garrix
Martin Garrix
  • Šta je ono šta najviše voliš kod sebe/na sebi? Na šta si najviše ponosan?

Rekao bih da sam najponosniji na ljude koje sam upoznao i s kojima sam se okružio tokom godina.

  • A kada bi oni trebalo da te opišu jednom rečju, šta bi rekli za tebe?

Energičan.

Martin Garrix
  • A kada uzmeš pauzu, u čemu tada uživaš? Znamo da voliš Formulu 1…

Volim da provodim vreme sa svojom porodicom i prijateljima. Takođe, volim da se bavim sportovima kao što su windsurfing, skijanje i snowboarding.

  • Otkrij nam i malu tajnu – koje ti je omiljeno jelo nakon dobrog izlaska?

Pizza – naravno!

Martin Garrix
  • Ovog leta nastupićeš u Splitu. Šta pripremaš?

Volim ULTRA Europe show i jako se radujem ovoj godini. Naporno smo radili sa timom na novim vizualima, a ja ću puštati potpuno novu muziku.

  • A šta pripremaš u budućnosti? Imaš li neku želju koju bi posebno voleo da ostvariš?

Uskoro stiže puno nove muzike koju ću s nestrpljenjem podeliti!

Foto: Louis van Baar

Članak je preuzet sa: Journal.hr

Učitati još
Zatvori