Matija Cvek ponovo pred beogradskom publikom i prvi put u Novom Sadu – donosimo detalje
Matija Cvek ponovo pred beogradskom publikom i prvi put u Novom Sadu – donosimo detalje

Matija Cvek ponovo pred beogradskom publikom i prvi put u Novom Sadu – donosimo detalje

Jedan od najtalentovanijih regionalnih izvođača mlađe generacije, Matija Cvek, nakon koncerta u Domu Omladine, ponovo nastupa pred beogradskom publikom. Ovog puta Cvek će se svojim bendom The Funkensteins nastupiti 10. oktobra u Bitef Art Café-u. Pored Beograda, prvi put će nastupiti u Novom Sadu, dan kasnije, 11. oktobra. U nastavku donosimo detalje nastupa i Matijina očekivanja pred pomenute koncerte.

Matija Cvek
Matija Cvek

Nastup pred beogradskom publikom ti nije stran. Da li jesada lakše, kada iza sebe imaš uspešan samostalni koncert?

Lakše je, naravno, kad znaš da postoji podrška. Oduševljen sam beogradskom publikom, njihovom energijom, poznavanjem pesama i ukusom. Zaista se iskreno radujem svakom sledećem nastupu.

Novosađani važe za zahtevnu publiku, ima li treme i uzvuđenja pred prvi koncert tamo?

Uzbuđenje svakako postoji, trema će nestati nakon prvog tona, a postoji i ogromna želja za dokazivanjem u Novom Sadu.

Kada bi opisivao svoju muzikiu i tekstove, pod kojim uticajima nastaje? Šta te inspiriše?

Prilično šarena lepeza žanrova i uticaja. Pišem o svemu oko sebe, inspiracija je sveprisutna i samo čeka podsticaj. Naravno da postoje faze stagnacije, ali i to je zbog želje da sam sa sobom budem zadovoljan i da ne pevam besmislice.

Opiši bend sa kojim nastupaš.

Dinamičan, spontan, zaigran, dosledan, pouzdan, odan…

Matija Cvek

Karijera ovenčana nekim od najbitnijih regionalnih muzičkih priznanja

Ovaj mladi umetnik, upečatljive boje glasa neverovatnog opsega i muzikalnosti iza sebe ima neka od najbitnijih regionalnih muzičkih priznanja, među kojima su nagrade za najbolji pop album Izbirljivo i slučajno, najbolju mušku izvedbu za baladu Ptice, pesmu i duo godine Trebaš li me (duet sa Eni Jurišić), najbolji pop album Vile se ovdje igraju čiju produkciju potpisuje respektabilni muzički producent i instrumentalista Ivan Pešut, Večernjakova ruža za muzičara godine.

Matija Cvek

Matija je pažnju javnosti skrenuo ultimativnim hit singlom Visine, ali i njegov debitantski album Izbirljivo i slučajno bio je jedan od najtraženijih regionalnih izdanja. Nižu se hitovi: Praviš me ludim, Probudi se, Nasloni se kao rezultat izvrsne saradnje sa Matijom Dedićem. Baladom Ptice apsolutno i bespogovorno osvojio je ceo region. A da je Matija Cvek neko čije vreme tek dolazi i neko ko će itekako trajati, potvrdio je i moćni duet Pola sunca sa Marijom Šerifović. Upravo za ovu pesmu Matija Cvek je dobitnik prestižnog muzičkog priznanja Naxi Zvezda za duet godine.

EP «Live Session» sa četiri nove pesme

Ovog leta objavio je mini EP «Live Session» sa četiri nove pesme – Golo tijelo, Znat će kralj i Hvala s aktuelnog albuma Vile se ovdje igraju. Četvrta pesma, Potraži me u jeseni datira s početka Matijine karijere, a njemu je izuzetno posebna jer ju je pisao sa svojom bakom Majom Cvek.

Matija Cvek & The Funkensteins: Koncerti koji se pamte

Ono gde je Matija Cvek najmoćniji je – nastupi uživo. Uz svoj bend The Funkensteins koji čine talentovani mladi ljudi, reč je o muzičkoj sili koja redefiniše novu regionalnu pop scenu! I zato je svaki nastup ove ekipe – predvođene Matijom Cvekom događaj i doživljaj koji se ne propušta! Matija Cvek & The Funkensteins – Bitef Art Cafe, četvrtak 10. oktobar od 22 časa i prvi put nastup u Novom Sadu 11. oktobra – Soha Bar.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori