Najmlađi ženski DJ na svetu: Rinoka Ishitsuka ušla u Ginisovu knjigu rekorda
Najmlađi ženski DJ na svetu: Rinoka Ishitsuka ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Najmlađi ženski DJ na svetu: Rinoka Ishitsuka
ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Mlada Rinoka Ishitsuka, virtuoz elektronskih ritmova ušla je u Ginisovu knjigu rekorda. Šestogodišnja umetnica, čije ime tek treba postati poznato širom sveta, oborila je predrasude i granice, dokazavši da godine nisu prepreka ostvarenju svojih snova. Svoje mesto u Ginisovoj knjizi rekorda je obezbedila tako što je puštala muziku sat vremena u kontinuitetu, bez ikakvog nadzora u jednom noćnom klubu u Tokiju. Predstavljamo vam DJ Rinoku.

DJ Rinoka

Rinoka Ishitsuka, naizgled obična šestogodišnja devojčica živi sasvim normalan život. Druži se sa drugarima, ide u školu i radi domaći. Vodi regularan život, osim što u večernjim satima u noćnim klubovima Japana pušta muziku, prikazujući svoje impresivne veštine miksovanja. Tako je i zavredila status najmlađeg ženskog DJ-a na svetu. Naime, kako bi osvojila ovu titulu, morala je da pušta muziku čitavih sat vremena, bez prekida i bez ikakvog nadzora. U tome je i uspela. Prikazala je svoje maestralne veštine, tako što je miksovala svoje odabrane pesme a preko stotinu ljudi je uživalo u njima.

Dj Rinoka je svoju ljubav prema elektronskoj muzici razvila tako što je videla Youtube video drugog talentovanog DJ-a. Kako kaže, odmah se zaljubila i htela da postane baš kao i on. Fascinirala ju je mogućnost da kreira tako jak i moćan zvuk. Nastavno na to, kao svoj novogodišnji poklon zatražila je profesionalnu miksetu. Dobila ju je i počela da miksuje pesme i prikazuje svoj instančan muzički ukus. Vrlo brzo joj je zatrebalo i umetničko ime. I tako postaje DJ Rinoka. Jednostavno, a upečatljivo, ovo ime pogodno je za pamćenje. A lepo i izgleda u Ginisovoj knjizi rekorda.

 

Sa svakim ritmom koji pušta i svakim oduševljenim pokretom publike, ona otvara vrata mladim talentima da prate svoje snove i uvere se da je muzika bezvremenska, a strast ne poznaje granice. Mi bismo rekli da ovaj trijumf nije samo lična pobeda, već i inspiracija za sve mlade umetnice. Ovo je podstrek za ostvarenje snova, ma koliko god oni delovali nedostižno.

Foto: Instagram @dj_rinoka

Učitati još
Zatvori