Natali Dizdar pred koncert u Beogradu otkrila sa kojom koleginicom bi volela da ostvari saradnju
Natali Dizdar pred koncert u Beogradu otkrila sa kojom koleginicom bi volela da ostvari saradnju

Natali Dizdar pred koncert u Beogradu otkrila sa kojom koleginicom bi volela da ostvari saradnju

Natali Dizdar posetiće srpsku prestonicu i nastupiti u BitefArtCafe-u u četvrtak 7. novembra. Proslavljena pevačica krajem leta je objavila album Zadnji dan ljeta, a publika će imati priliku da pored pesama sa novog albuma čuje i hitove: Stranac,  Mjesto za jedno, Ne daj… U nastavku Natali otkriva šta najviše voli u Beogradu i priprema za ovdašnju publiku, te sa kojom koleginiciom bi volela da ostvari saradnju.

Šta najviše volite u Beogradu? Imate li omiljena mesta?

Najviše volim tu jednu haotično opuštenu atmosferu koja se onda lako prenese i na nas i naše koncerte. Dugo nisam bila u izlasku u Beogradu, tako da bih taj deo morala da obnovim. Pamtim neke odlične žurke na splavovima, onima sa elektronskom muzikom naravno.

Natali Dizdar

Nedavno ste objavili novi album Zadnji dan ljeta koji je najavio singl Pored mene sa jednim od najtraženijih mladih muzičara regiona z++. Kako je došlo do te saradnje? Zašto baš z?

Namerno ili slučajno, ne znam više, ali z++ radi odlične stvari, ima sexy glas. Nakon što sam čula live session kabrioleta sa Porto Mortom palo mi je na pamet da ne bi bili loša kombinacija. Drago mi je da mu se svidela Pored mene i da se od jedne nenametljive pesme na kraju razvila u pravi mali kompaktni singl.


Postoji li neki srpski muzičar
/muzičarka čiju karijeru pratite i sa kim biste voleli da ostvarite saradnju?

O saradnjama retko razmišljam, a još ih manje imam. Ipak, nedavno sam čula jedan live session Bojane Vunturišević i baš me je oduševila, odlična energija, priča…

Natali Dizdar

Iza vas je više od dvadeset godina uspešne muzičke karijere. Šta bi još hteli da ostvarite a da možda još uvek niste?

Srećna sam tu gde jesam danas i ne bih puno toga menjala. Možda eto, da radim koncerte samo u sklopu turneja, povodom izlaska albuma i nakon toga da se povlačim u intimu studija. Dakle, sve isto samo sa malo drugačijom dinamikom. Svesna sam da je to na našim malim prostorima teško.

Šta poručujete beogradskoj publici i šta im spremate na nastupu?

Jedva vas čekamo, preretko se vidimo! Novi album je izašao, tako da ćete moći da čujete i neke nove stvari, ali naravno i sve one koje su mi obeležile ovih dvadeset godina karijere.

Natali Dizdar

Kako do ulaznica?

Ulaznice za koncert Natali Dizdar u Bitefart Cafeu 7. novembra dostupne su na Tickets.rs.

Foto: Mateo Mučnjak

Učitati još
Zatvori