And after all… Bend Oasis nakon brojnih spekulacija potvrdio ponovno okupljanje
And after all… Bend Oasis nakon brojnih spekulacija potvrdio ponovno okupljanje

And after all… Bend Oasis nakon brojnih spekulacija potvrdio ponovno okupljanje

Iako je bio aktivan od 1991. do 2009. godine, muzički sastav Oasis obeležio je odrastanje mnogih generacija. Numere kao što su Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Stand By Me i Stop Crying Your Heart Out i dalje su sastavni deo naših omiljenih plejlista, a nostalgičan zvuk fanove ovog rok benda asocira na neke od najlepših uspomena. Njihovo razilaženje prouzrokovalo je različite reakacije, a pojedini su se potajno nadali da će se članovi grupe u jednom momentu ponovo sastati. Ipak, u poslednje vreme su se u javnosti pojavile informacije zbog kojih su njihovi najveći fanovi zaključili da će se Oasis i ponovno okupljanje zaista uskoro naći u istoj rečenici. Na oduševljenje mnogih, bili su u pravu.

Oasis: Ponovno okupljanje muzičke grupe nakon više od decenije

Kompleksna priča koja se tiče razloga zbog kog se grupa Oasis razišla svodi se na odnos između braće Liama i Noela Gallaghera. Konstantne svađe i nesuglasice dovele su do toga da stariji brat Noel u avgustu 2009. godine objavi kako je odlučio da definitivno napusti bend. Spekulacije koje se tiču ponovnog okupljanja počele su da se pojavljuju još tokom 2015. godine. One su se glavnom širile posredstvom društvene mreže X (ex. Twitter). Upravo to je bila glavna tema koja se neretko otvarala tokom njihovih intervjua. Kako je vreme prolazilo, bilo je sve izvesnije da do toga neće doći.

Ipak, Noel Gallagher je kroz izjave šaljivo davao fanovima do znanja da je spreman za Oasis reuinion. Ali, u zamenu za 100 miliona funti. Pored toga, on je tvrdio kako je Oasis postigao svoj pun potencijal. Upravo zato, njegovo mišljenje je bilo da ne postoji potreba za ponovnim okupljanjem. Kako je rekao, da je situacija drugačija – njegovo mišljenje bi takođe bilo drugačije. Međutim, čini se da se nešto ipak promenilo.

oasis / profimedia

And after all…

Pre samo nekoliko dana se – sasvim niotkuda – pojavila informacija da će grupa Oasis biti jedan od headliner-a na Glastonbury festivalu 2025. godine. Anonimni izvor rekao je kako je konačno došlo vreme za to. Odnosno, da situacija nikada nije bila podobnija. Nedugo nakon toga, Liam i Noel su na svojim X nalozima objavili identične video zapise sa identičnim ispisom – 27.08.24. Pored toga, ista objava pojavila se na Instagram profilu benda.

Vrlo brzo postalo je jasno da će se želja mnogih uskoro ostvariti sa obzirom na to da je grupa 27. avgusta najavila čak 14 nastupa u 2025. godini. Karte za koncerte koji će se održati u gradovima širom Velike Britanije i Irske moći će da se kupe već od 31. avgusta – a više informacija moguće je pronaći na sajtu koji je napravljen u ovu svrhu. Dakle, kao što je i bend napisao: This is it, this is (finally) happening

Foto: Profimedia, Instagram (@oasis)

Učitati još
Zatvori