Poslušali smo novi album Paris Hilton „Infinite Icon“ i ovo su naši utisci
Poslušali smo novi album Paris Hilton „Infinite Icon“ i ovo su naši utisci

Poslušali smo novi album Paris Hilton „Infinite Icon“ i ovo su naši utisci

Paris Hilton, bez sumnje, predstavlja jedan od najkontroverznijih i najprepoznatljivijih kulturnih fenomena dvehiljaditih. Njena transformacija iz zvezde reality show-a u pop ikonu bila je fascinantna, delom zahvaljujući njenom prvom albumu iz 2006. godine, jednostavno nazvanom Paris. Album je bio snažan refleks njenog tadašnjeg života i javnog imidža, donoseći svež, veseli pop zvuk sa hitovima poput Stars Are Blind. Ovaj album je postavio temelje za njen status u klubu muzike i mode tog vremena. Ali, da li je njen novi rad, Infinite Icon, uspeo da osveži njen imidž i zadrži svoju kultnu poziciju?

Paris Hilton – Infinite Icon: Album koji označava povratak pop ikone dvehiljaditih

Infinite Icon predstavlja pokušaj da se ponovo osvoji pop scena, ali u značajno drugačijem stilu. Hilton je nedavno objavila svoj drugi album koji je označio njen povratak muzici posle skoro dve decenije. Ovo delo je u velikoj meri označava pokušaj da se osvoji nova publika. Dok se istovremeno pokušava da se oduži svojoj lojalnoj bazi. Da bi se razumelo šta Infinite Icon predstavlja, važno je prepoznati kontekst u kojem je nastao.

Dok je njen prvi album bio potpuni izraz party kulture dvehiljaditih, Infinite Icon pokazuje znatan pomak ka introspektivnijem i sofisticiranijem zvuku. Hilton je stavila akcenat na elektroniku i dance muziku. Uz to prikazujući ambiciju da kombinuje zabavu i (umetničku) dubinu. Pesme kao što su ADHD i Legacy pokazuju njen novi pristup. Prva pesma koristi dijagnozu ADHD-a kao simbol snage i kreativnosti, dok Legacy služi kao oda njenoj porodici, obožavaocima i partneru. Ove pesme su odraz njenog ličnog rasta i borbi, što je kontrast njenom ranijem radu.

I’m Free, prvi singl sa albuma, ističe osećaj slobode i oslobađanja. Ova pesma, u kojoj gostuje Rina Sawayama, ima duboko lično značenje za Hilton, posebno u svetlu njenih trauma iz prošlosti. U jednom intervjuu, Hilton je istakla da je pesma Free od Ultra Naté, koja je za nju bila himna oslobađanja, inspirisala njen novi rad. Infinite Icon koristi ove emotivne i lične teme da bi se povezao sa publikom na način na koji raniji radovi nisu mogli.

BBA in 2024.

S druge strane, pesma BBA (Bad Bitch Academy), u kojoj gostuje Megan Thee Stallion, donosi snažnu afirmaciju i osnaživanje žena. Ovaj spoj snage i stila pokazuje kako Hilton pokušava da se pozicionira kao liderka u klubu muzike, oslanjajući se na popularnost i uticaj drugih umetnica. Fame Won’t Love You, sa Siom, predstavlja baladu koja je kontrast bržim ritmovima albuma i naglašava njenu sposobnost da balansira različite muzičke stilove.

Jedan od ključnih aspekata Infinite Icon je saradnja sa Siom, koja je bila izvršna producentkinja albuma. Ova saradnja je omogućila Hilton da se vrati na muzičku scenu sa novim energetski nabijenim projektom. Projektom koji uključuje i rad sa drugim važnim umetnicama kao što su Megan Trainor i María Becerra. Ove saradnje daju svežinu albumu i oslikavaju posvećenost radu sa inspirativnim ženama u industriji.

Party kultura i površni glamur

Infinite Icon se pojavljuje u trenutku kada Hilton pokušava da ponovo osvoji svoje mesto u svetu pop muzike. Album je istovremeno refleksija njenog ličnog putovanja i njenog mesta u sferi muzike. Dok je njen prvi album bio izraz party kulture i površnog glamura, Infinite Icon se bavi dubljim temama, kao što su mentalno zdravlje, majčinstvo i moć žena. Iako su neki kritičari možda skeptični u vezi sa njenim povratkom, jasno je da Hilton ima ambiciju i sposobnost da se ponovo pozicionira kao značajna figura u pop kulturi.

Paris Hilton se možda promenila, ali njena sposobnost da se prilagodi i evoluira je ono što je čini večnom ikonom. Infinite Icon možda nije savršen album, ali je svakako odraz njenog kontinuiranog truda da ostane relevantna u muzici i kulturi.

Foto: Instagram: @parishitlon

Učitati još
Zatvori