Spotify diaries: Pronašli smo plejliste koje evociraju atmosferu sa modnih revija 90-ih godina
Spotify diaries: Pronašli smo plejliste koje evociraju atmosferu sa modnih revija 90-ih godina

Spotify diaries: Pronašli smo plejliste koje evociraju atmosferu sa modnih revija 90-ih godina

Muzika je jedan od najvažnijih elemenata svakodnevnog života – a plejliste za modnu pistu koje evociraju 90-te godine posebno su magične. Uz njih, ne samo da se transportujemo u drugu, izgubljenu eru, kako muzike, tako i života, već se i zabavljamo. Devedesetih, muzičkih žanrova bilo je mnogo. Dizajneri su zaista imali mnogo izbora kada je reč o kreiranju plejlista za svoje modne revije. Na platformi Spotify, pronašli smo one plejliste koje nas, šetajući kroz grad, teraju da zamišljamo da smo na modnoj pisti. U tom smislu, značajne su i jer nam pružaju samopouzdanje. Izdvojili smo ih u nastavku teksta.

90’s runway model


Ako ste ikada poželeli da se osećate kao da ste model na pisti u zlatnoj eri supermodela, pustite plejlistu 90’s runway model. Šta podrazumevamo pod zlatnom erom supermodela? Pa, vremenom kada su, ne samo pistama, već i magazinima, medijima i popularnom kulturom vladale ličnosti poput Kate Moss, Naomi Campbell, Linde Evangeliste i Tatjana Patitz. Naravno, nezaobilazne su (bile i ostale) i Christy Turlington i Cindy Crawford, te Claudia Schiffer. Određene pesme, počevši sa pesmom Freedom! Georgea Michaela, svakako odmah evociraju uspomenu na ovu eru. Iz ove plejliste, izdvajamo i novije hitove koji kreiraju ista osećanja. To su pesme Applause Lady Gage, She Wolf Shakire, te FASHION Britney Manson.

90s catwalk runway


Kako pričati o modi a ne spomenuti pesmu Vogue Madonne? Nemoguće je – stoga je upravo ona prva na plejlisti 90s catwalk runway. I Janet Jackson sa pesmom If svakako izaziva nostalgiju za devedesetim godinama. Tu je ponovo i George Michael – na ovoj plejlisti, istaknuta je njegova pesma Fastlove. Za onaj powerful osećaj, izdvajamo pesmu I’m Every Woman pevačice Whitney Houston. Na kraju, tu je i pesma Justina Timberlakea, Sexy Back – nezaobilazni ritam za dobro raspoloženje.

1990’S RUNWAY MODEL


Treća plejlista koju izdvajamo jeste 1990’S RUNWAY MODEL. Kao i na prvoj – i na ovoj plejlisti pronašli smo pesmu Freedom! ’90 Georgea Michaela. Kako da se i ne nađe? Baš u spotu za tu pesmu gledali smo Naomi Campbell, Lindu Evangelistu, Christy Turlington, Tatjanu Patitz i Cindy Crawford kako lip-syncuju. Nezaboravni muzički video dodatno je lansirao karijere ovih modela – i predstavlja prvi primer spota gde manekenke ne igraju ulogu, već same sebe. Plejliste za modnu pistu ne prolaze ni bez pesama kao što su Kiss Princea, Love at First Sight Kylie Minoque, te Free Your Mind grupe En Vogue.

Učitati još
Zatvori