

Pola-Pola je mesto u Beogradu koje je više od kafića. Pola-bar, pola-foto studio Pola-pola sa celim konceptom predstavlja ultimativnu destinaciju kako za kafu, tako i za (happy hour) cocktail & najbolje žurke. Ako ste ljubitelji muzike Zdravka Čolića, sigurno ste bar jednom bili na njihovoj – sada već tradicionalnoj – Čola večeri koja se organizuje svakog četvrtka u mesecu. Kako bi razbio monotoniju kišovitih dana, Pola-pola je odlučio da petak postavi u sredu, a današnja žurka je ona od koje sve počinje. Novi kokteli u viziji ovog mesta biće dostupni svake srede, počevši sa ovom, 26. marta, a o kakvim koktelima je reč – i koja žurka je u pitanju – otkrivamo u nastavku.
Pola-pola & žurka za presek stanja
Pola-Pola poručuje: Podvlačimo liniju, presabiramo se i spremamo za najluđu sredinu nedelje i najluđi mix pesama. Iako nas čeka dosta kišnih dana, to nije razlog da ostanemo kod kuće. Takođe, više nije zanimljivo čekati kraj nedelje za dobar provod. Sreda je novi petak – a i subota, ako smo u krugu dobrog ritma, još boljeg društva i savršenih koktela.
Novi kokteli
Sečemo nedelju na pola i odlazimo u Pola-Pola. Tako glasi naša mantra ovog proleća. U centru Gastrošora, živog i inovativnog centra beogradske party i gastro scene, nalazi se naša omiljena lokacija za žurke (& more). Nova sezona donosi promene, pa tako i u kartu pića ovog mesta. Kako Journal tim saznaje, Pola-Pola od sada svake srede smišlja nove koktele koji će zadovoljiti sva čula. Ove nedelje, to su sledeća tri.
Prvi je koktel Peach Ring Mule – spoj Finlandia votke, breskve, limunovog soka i ginger ale-a, gaziranog bezalkoholnog pića aromatiziranog đumbirom. Ovaj osvežavajući koktel je idealan način da unesete boju u kišni dan – i popravite raspoloženje. Sledeći na listi je koktel Hibiskus Gin Sour. Ovo je odličan izbor za ljubitelje džina i predstavlja spoj džina sa Chambord-om, tj. likerom od maline. Ukus upotpunjuju dodatak sirupa od hibiskusa, limunovog soka i belanceta. Na kraju, tu je koktel Tangerina twist. Kombinacija Aperola i triple sec-a su baza – a ukus pojačavaju limunov sok i mandarine. Belance i u ovom slučaju dodaje na teksturi – a rezultat je neodoljivo piće. Sreda je novi petak – a mi smo u Pola-pola.



Foto: Pola-Pola / Instagram (@polapola.bg / @ashtonwood)