Popularni film „Purple Rain“ postaje mjuzikl na Brodveju
Popularni film „Purple Rain“ postaje mjuzikl na Brodveju

Popularni film „Purple Rain“
postaje mjuzikl na Brodveju

Legendarni film Purple Rain koji je dobio Oskara za originalni soundtrack i time obeležio Princeovu karijeru uskoro će postati mjuzikl na Brodveju. Scenario će napisati dvostruki finalista za Pulicerovu nagradu Branden Jacobs-Jenkins, dok će režiju potpisati Lileana Blain-Cruz, pupularna po svojoj mračnoj komediji The Skin of Our Teeth iz 2022. koja je ujedno nominovana i za Tony nagradu. Ako je suditi po tome ko će raditi na ovome, mislimo da će biti spektakl. Uz to, koji je bolji način odati počast ovoj legendarnoj rock zvezdi nego kroz mjuzikl?

Purple Rain film postaje mjuzikl

Purple Rain je film iz 1984. koji je postao klasik i značajan deo muzičke karijere Princea. Radnja se fokusira na mladog i talentovanog muzičara po imenu The Kid, koji se bori da uspe u konkurenciji i ostvari svoje snove na muzičkoj sceni u Mineapolisu. Pored toga što se bori sa stvaranjem originalne muzike, The Kid se suočava sa problemima u porodici, u ljubavnom odnosu, i unutar svoje muzičke grupe. Film istražuje teme kao što su umetnička inspiracija, ljubav, porodični konflikti i lična traganja. Radnja se razvija uz impresivne muzičke izvedbe Princea, uključujući hitove kao što su Purple Rain, When Doves Cry i Let’s Go Crazy.

Više od filma

Purple Rain nije samo film, već i vizionarski projekat koji je promenio pejzaž muzičke industrije. Prince, koji je tada već bio uzbudljiva pojava na muzičkoj sceni, ovim filmom je postao globalna ikona. Istoimeni album je postao bestseller i prodat je u više od 25 miliona kopija. Larry Mestel, osnivač i izvršni direktor Primary Wave Music-a kaže da jedva čeka da nova generacija otkrije Purple Rain. A ljubitelji originalnog filma i albuma ponovo dožive njegovu moć, ovog puta uživo. A mi se u potpunosti slažemo. Takođe, nadamo se da će ovaj mjuzikl jednog dana ući u redovan program Pozorišta na Terazijama.

Foto: Instagram @prince_liveorginal_the_best/ Youtube

Učitati još
Zatvori