Rade Šerbedžija ponovo pred beogradskom publikom – donosimo sve o tome
Rade Šerbedžija ponovo pred beogradskom publikom – donosimo sve o tome

Rade Šerbedžija ponovo pred beogradskom
publikom – donosimo sve o tome

Nakon što smo najavili neke od koncerata u kojima ćemo uživati tokom maja, polako počinjemo da na listu dodajemo i one datume koji će obeležiti jesenju muzičku sezonu. Glumačka legenda i vrsni umetnik Rade Šerbedžija nastupiće sa svojim orkestrom Zapadni kolodvor pred beogradskom publikom, 26. oktobra u mts Dvorani. Koncert naziva Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih biće održan posle dve godine na istom mestu. Šerbedžija je u obnovljenoj kultnoj dvorani nastupio prvi put još 2018. godine. Tada mu je gost na koncertu bio Damir Urban. Beograđani će imati priliku da ponovo uživaju u njegovoj interpretaciji krajem oktobra, kada će Rade Šerbedžija održati koncert u Beogradu. Ovo su poznati detalji.

Rade Šerbedžija

Vrhunski muzički i glumački doživljaj

Šerbedžija je neprikosnoveni miljenik publike, koja neraskidivo vezuje njegovu glumu i muziku i uživa u njegovim vanserijskim i uvek dozirano eksplozivnim i krajnje emotivnim nastupima. Zbog toga su njegovi koncerti poznati kao oni koji se pamte i na koje se publika rado vraća, iznova i iznova… Poznato je da se Šerbedžijini nastupi završavaju uvek dirljivim rastancima sa auditorijumom, a potom se dugo pamte.

Kako do ulaznica?

Svi oni koji žele da posete nezaboravan muzičko-poetski spektakl ulaznice mogu nabaviti na blagajni mts Dvorane. Kao i putem oficijelnog sajta.

Umetnik internacionalne karijere

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu, Ričardu trećem) i počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi,U registraturi, Užička republika,Variola vera,Banović Strahinja,Una,Život je lep,Pre kiše i mnogi drugi). Film „Oslobođenje Skoplja“ je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija.

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je brojne zbirke pesama i snimio zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i live izdanja. Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines, Ponekad dolazim, ponekad odlazim, Orihi orihi, Imam pjesmu za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Foto: Profimedija, mts Dvorana promo/ Instagram @mtsdvorana

Učitati još
Zatvori