Album Sabrine Carpenter je tu, a evo zbog čega je on – baš poput njegovog naziva – „Short n’ Sweet”
Album Sabrine Carpenter je tu, a evo zbog čega je on – baš poput njegovog naziva – „Short n’ Sweet”

Album Sabrine Carpenter je tu, a evo zbog čega je on – baš poput njegovog naziva – „Short n’ Sweet”

Odavno smo zaključili da je 2024. godina definitivno u znaku mlade pop pevačice Sabrine Carpenter. Zasluženu svetsku slavu dobila je onog trenutka kada je postala opening act na koncertima Taylor Swift, a njena pozitivna energija i želja da se istakne kao vodeća mlada zvezda postala je vrlo brzo uočljiva. Ipak, pažnju mnogih koji možda i ne preferiraju njen žanrovski pravac Sabrina Carpenter privukla je viralnim hitovima Please, Please, Please i Espresso koji su najavili njen šesti po redu studijski album Short n’ Sweet. Poznata po girly pop tematici, pop zvezda nas ni ovaj put nije razočarala. Dugoiščekivani album konačno je objavljen 23. avgusta – a evo zašto bi što pre [ ukoliko već niste ] trebalo da ga odslušate.

Short n’ Sweet: Sabrina Carpenter i njen šesti album

Ukoliko spadate u kategoriju fanova Sabrine Carpenter, već nakon prvih pesama verovatno ćete zaključiti da je ona ostala verna zvuku po kome je prepoznatljiva. Album Short n’ Sweet otvara numera Taste na kojoj se – kao i na većini drugih – kao saradnici javljaju Amy Allen, Julia Michaels, John Ryan i Ian Kirkpatrick. Pored toga, pesma Taste je istog dana dobila i spot u kom se kao protagonistkinja pojavljuje i glumica Jenna Ortega.

Nakon pesme Taste sledi svima dobro poznata hit numera Please, Please, Please. Potom se na nju nadovezuju pesme četiri nove pesme – Good Graces, Sharpest Tool, Coincidence i Bed Chem. Iako po mnogo čemu slične, može se reći da je svaka pesma ujedno posebna na svoj način. Pored toga, svaka od 12 numera može da se posmatra kao zasebna priča, a na osnovu metaforičnih naziva nije moguće lako zaključiti šta se krije iza njih. Da li će sledeća pesma doneti nešto brži ritam ili modernu ljubavnu baladu? Slušaoci će saznati tek nakon prvih nekoliko taktova.

Sedma pesma je Espresso koja je već odavno postala deo svake naše muzičke plejliste – bilo dnevne ili večernje – a nakon nje sledi nešto sporija numera Dumb & Poetic. Krećući se kroz različite melodije, Sabrina Carpenter jačinom svog vokala dokazuje da je samo pitanje dana kada će se jedna od novih numera istaći kao viralni hit. Veliki uticaj na to će imati i smena godišnjih doba sa obzirom na to da njen novi zvuk može da se opiše i kroz epitet cozy. Takođe, tome će, verovatno, doprineti društvene mreže – a u prvom redu TikTok.

Isn’t that Short n’ Sweet? We guess so

Kao poslednje četiri pesme na albumu izdvojile su se Slim Pickins, Juno, Lie to Girls i Don’t Smile. Iako pojedine podsećaju na pesme koje su je proslavile, tekstovi pogodni za pevušenje razlog su zbog kog ih već danas dodajemo u plejlistu. I to onu koju slušamo u prevozu i tokom trčanja, ali i spremanja za izlazak. Štaviše, sada je u potpunosti jasno zašto je Sabrina Carpenter ovaj album opisala kao njen drugi big girl album. Razlog za to? Ona smatra da je kroz nove pesme njena kreativnost u potpunosti došla do izražaja.

Kroz ukupno 12 pesma na albumu Short n’ Sweet, Sabrina Carpenter je kao tekstopisac obradila teme među kojima se – sada već standardno – ističu emocije, ljubavni odnosi i prethodne veze. Kombinujući žanrove kao što su pop, rock, r&b i country muzika, ona je donela osveženje na muzičku scenu. I to u formi 10 novih pesama. Kroz 36 minuta i 15 sekundi – koliko traje album – moguće je u potpunosti razumeti njena razmišljanja.

Pozitivne [ girly ] vibracije osete se već nakon prvog slušanja. Upravo zbog toga fanove je obradovalo saznanje da se na produženom spisku nalazi još jedna tajna pesma. A to je numera Needless to Say.

Sa obzirom na to da je u potpunosti iskoristila voj muzički potencijal – album Short n’ Sweet vredelo je čekati. Naposletku, čini se da je toga bila svesna i njegova autorka kada mu je dala ime. Ako bi utisci o albumu trebalo da se opišu kroz dve reči – kratko i slatko bi bila dva adekvatna pojma. Nova pop zvezda [ koja više i nije toliko nova ] ušla je u svoju novu eru – a pesme sa ovog albuma zasenile su čak i neke o kojima se mnogo više govorilo.

Foto: Instagram (@sabrinacarpenter, @amyallen)

Učitati još
Zatvori