Slučaj Marvin Gaye: Digitalna verzija „Let’s Get It On“ albuma donosi 18 nikada ranije objavljenih pesama
Slučaj Marvin Gaye: Digitalna verzija „Let’s Get It On“ albuma donosi 18 nikada ranije objavljenih pesama

Slučaj Marvin Gaye: Digitalna verzija „Let’s Get It On“ albuma donosi 18 nikada ranije objavljenih pesama

Za sve nostalgičare i ljubitelje 80’s Soul i R&B muzike imamo jako dobru vest. Stižu nove pesme pionira soul i ikone R&B muzike – Marvin-a Gaye-a. Naime, u čast jubilarnih pedeset godina od izdavanja njegovog albuma Let’s Get It On, biće objavljena digitalna verzija ovog albuma, sa čak 18 Marvinovih pesama koje nikada ranije nisu objavljene. Marvin Gaye nas je prerano napustio, pa tako i njegova muzika, međutim 25. avgusta ćemo imati priliku da rekreiramo delić prelepe atmosfere koju je stvarao.

Album Let’s Get It On je objavljen 27. avgusta 1973. godine. Sada, samo nekoliko dana pre jubilarnih pedeset godina od izdavanja ovog remek-dela, imaćemo priliku da ponovo osetimo čaroliju Marvin-a Gaye-a. Digitalna verzija albuma, sadržaće ukupno 33 pesme, od kojih su 18 potpuno nove i nikad objavljene. Album sadrži alternativne snimke i mikseve, nove remikse i demo snimke, kao i mnoštvo fanki instrumentalnih numera. Neobjavljene verzije balada, kojima se Marvin vraćao često, će konačno dobiti publiku koju zaslžuju. Originalni album biće dostupan u novom Dolbi Atmos miksu, a tokom narednih nedelja biće premijerno prikazan novi video sadržaj za odabrane pesme. Takođe možemo očekivati i obojeno vinil izdanje originalnog albuma.

Let’s get it on

Let’s Get It On, koji je bio ključan za Marvinovu karijeru, nije samo izuzetno uspešan muzički album, već je postao deo kulturnog pejzaža. Njegova ikonična crno-bela omotnica, sa bliskim portretom Marvin-a Gaye-a, postala je prepoznatljiva slika koja je prešla granice vremena i žanra. Godinama je zauzimao vrhove svih muzičkih top listi, a 2004. godine je uvršten u Grammy Hall of Fame. Istoimeni singl sa ovog albuma je ujedno glavna i najpopularnija numera. Zauzela je prvo mesto na američkom Pop i R&B chartu, uz to doprinevši normalizaciji i otvorenosti ljudskog izražavanja strasti i senzualnosti.

Marvin Gaye nije stvarao samo hitove, već i prostor za ljubav i samosvest. Imao je sposobnost da izrazi, kako ljubav i strast, tako i iskrenu brigu o problemima ljudskog društva. Numera What’s Going On, sa istoimenog albuma koji je izdat 1971. godine, postala je protestna pesma jednog vremena, baveći se društvenim nepravdama i potrebom za promenama. Svojom muzikom, Marvin je uspeo da zadrži jedinstvenu ravnotežu između erotičnosti i duhovnosti, tako postavljajući temelj za umetnike koji dolaze posle njega i time im omogućio da se izraze iskreno i autentično.

Njegov zvučni opus je spektar kvaliteta, emocija i dubine. Album Let’s Get It On nam to možda i najbolje dočarava. Proslavljajući ga, slavimo nove standarde za izražavanje strasti, senzualnosti i ljubavi kroz muziku, koje je Marvin Gaye odavno postavio.

 

Foto: Instagram, Youtube

Učitati još
Zatvori