Poslušali smo novi album Suki Waterhouse „Memoir of a Sparklemuffin” – evo i utisaka
Poslušali smo novi album Suki Waterhouse „Memoir of a Sparklemuffin” – evo i utisaka

Poslušali smo novi album Suki Waterhouse „Memoir of a Sparklemuffin” – evo i utisaka

Letnja sezona donela je mnoštvo muzičkih noviteta, od kojih je definitivno najdominantniji utisak ostavio album brat britanske pop ikone Charli XCX. Međutim, iako je ovo leto bilo upotpunjeno mnogih muzičkim novitetima, jesen (neočekivano) već pri prvim danima servira singlove, albume ali o duete koje ćemo pamtiti. Mnogi umetnici odlučili su da krenu solo putem. S druge strane, neki su baš ovu kišnu sezonu selektovali kao polaznu tačku svojih upcoming projekata. Jedna od takvih upravo je Suki Waterhouse.

Popularna pevačica, glumica i manekenka, lansirala je svoj drugi studijski album pod nazivom Memoir of a Sparklemuffin, koji krasi čak 18 pesama. Poslušali smo ga, a evo i prvih utisaka.

Music fairy

Generalno, praksa je da muzičke zvezde svrstavamo po njihovim žanrovskim opredeljenjima. Madonna je kraljica pop muzike, Queen rokenrola, Amy Winehouse jazz-a, a kada govorimo o Suki i njenom stvaralaštvu, jasno je da ga ne možemo okarakterisati jednim žanrom. Kada slušamo njenu muziku, osećamo se kao da smo glavni akteri retro filma čija radnja prati priču baziranu na naučnoj fantastici. Uz kombinaciju pop, indie pa čak i folk elemenata, Suki se obraća svojoj publici kroz autentična muzička dela.

Nedavno, gostovala je na jednom od koncerata Taylor Swift, noseći gracioznu boho haljinu francuskog brenda Chloé. Te nas je pored svojih izuzetnih vokalnih sposobnosti uverila da predstavlja umetnicu čija je stilska igra vredna pažnje.

Memoir of a Sparklemuffin

Njen drugi studijski album po redu, broji čak 18 pesama, od kojih neke već poseduju i zaseban spot.

Kao i njeno dosadašnje stvaralaštvo, album ne možemo kategorizovati jednim žanrom. On svojim melodijama i matricama objedinjuje zvuke američke folk muzike, dancehall-a ali i pop-a iz 90-ih. Generalno, celokupan album prate tekstovi koji su usko povezani sa emotivnom stranom pevačice i njenim životnim putem. Te na istom možete čuti sve od ljubavnih pa do nešto depresivnijih pesama ali i onih koje su idealne za đusku. Kao i Suki, celokupan album odiše ethereal energijom, te zvuči kao vokalna sesija magične muzičke vile 21. veka. Takođe, neminovno je da su neke od pesama posvećene i poznatom glumcu Robertu Pattinsonu, koji je njen dugogodišnji izabranik.

Kao neke od naših favorita izdvojile su se pesme Blackout Drunk, OMG, To Love i Everybody Breaks Up Anyway. Za sada, jedna od omiljenih pesama fanova je Model, Actress, Whatever.

Pored količine ljubavi koju je doživeo u svega par sati svog lansiranja, ne sumnjamo da će baš ovaj album pevačici osigurati godinu punu (osvojenih) muzičkih nominacija.

Foto: YouTube, Instagram / @sukiwaterhouse /

Učitati još
Zatvori