Kendrick Lamar će nastupiti na sledećem Super Bowlu – evo šta o tome misli Jay-Z
Kendrick Lamar će nastupiti na sledećem Super Bowlu – evo šta o tome misli Jay-Z

Kendrick Lamar će nastupiti na sledećem Super Bowlu – evo šta o tome misli Jay-Z

Objavljeno je ko će nastupati na poluvremenu Super Bowl-a 2025. godine. Iz NFL-a su objavili da će to biti popularni reper Kendrick Lamar. Podsetimo se, Lamar je već nastupio na ovom događaju, ali ne kao solo izvođač, nego kao deo nastupa Dr. Drea 2022. godine. Tada su zajedno Super Bowl pozornicu delili spomenuti Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Mary J. Blige, Kendrick i Eminem.

Šta o tome misli Jay-Z?

Njegov solo nastup na Super Bowl-u zakazan je za 9. februar 2025. godine u New Orleansu, a produciraće ga reper Jay-Z. On je producirao i poslednjih pet Super Bowl nastupa.

Rap muzika je i dalje najuticajniji žanr do danas. A ja ću biti tamo da podsetim svet zašto. Odabrali su pravog, rekao je Lamar u izjavi, a Jay-Z dodao: Kendrick Lamar je zaista umetnik i izvođač koji se pojavljuje jednom u generaciji. Njegova duboka ljubav prema hip-hopu i kulturi oblikuje njegovu umetničku viziju. Ima neuporedivu sposobnost definisanja i uticaja na kulturu na globalnom nivou. Kendrickov rad nadilazi muziku, a njegov uticaj će se osećati godinama koje dolaze.

super bowl kendrick lamar profimedia-0905857495 (1)
Profimedia

Kendrick vs. Drake

Lamar je jedan od najuspešnijih i najcenjenijih repera današnjice, a na scenu je stupio sa svojim mixtape-om Section.80 iz 2011. godine. Godinu dana kasnije je izdao svoj prvi album uspešni good kid, m.A.A.d city. Osvojio je 17 Grammyja, a njegov album DAMN. iz 2017. osvojio je Pulitzerovu nagradu za muziku, čime je postao prvi neklasični ili jazz umetnik koji je osvojio tu prestižnu čast.

Ove godine poprilično je punio medijske naslove zbog javne svađe s reperom Drakeom. Kako to inače biva u svetu hip-hopa, dvojica repera svoju svađu su preneli u stihove, obojica izbacivši diss-trackove. Bilo da ste tim Drake ili tim Kendrick, ne možemo osporiti ogroman uticaj Kendricka Lamara na hip-hop i radovati se njegovom nastupu na Super Bowl-u. Jer ako nešto zna, to je da napravi show.

Tekst preuzet sa: Journal.hr.

Foto: Profimedia; Instagram: @kendricklamar, @rocnation

Učitati još
Zatvori