Sziget festival je mnogima omiljeni događaj tokom leta, a ove godine na njemu nastupa i Kylie Minogue
Sziget festival je mnogima omiljeni događaj tokom leta, a ove godine na njemu nastupa i Kylie Minogue

Sziget festival je mnogima omiljeni događaj tokom leta, a ove godine na njemu nastupa i Kylie Minogue

Ovogodišnji Sziget festival održaće se od 7. do 12. avgusta na ostrvu Obuda koje se nalazi u srcu Budimpešte. Jedan od najposećenijih festivala u Evropi već tri decenije slovi za ultimativno mesto dobrog provoda i destinaciju koja se ne propušta, a za to su pre svega zaslužni izvođači i kantautori koje on ugošćava. Ove godine, glavni line-up čine Halsey, Louis Tomlinson, Liam Gallagher, Martin Garrix, Sam Smith, Skrillex i mnogi drugi. Ipak, ovom spisku sada se pridružilo još jedno, za neke i najznačajnije ime, a to je popularna australijska pevačica Kylie Minogue.

Kylie Minogue x Sziget 

Kylie Minogue, čije pesme su obeležili odrastanje brojnih generacija, ne samo da će nastupiti na ovogodišnjem Sziget festivalu, već će to učiniti tokom prve večeri. Legendarna pop zvezda koja je na ovogodišnjoj dodeli BRIT nagrada dobila epitet Global Icon pojaviće se 7. avgusta na Sziget Main Stage-u, a ova vest obradovala je mnoge fanove njene muzike.

Ona je tokom prošle godine ušla u novu fazu stvaralaštva. U tom periodu, objavila je studijski album Tension, te hit numeru Padam Padam. Upravo za nju je u kategoriji Best Pop Dance Recording osvojila GRAMMY nagradu. Ipak, pored novih, očekuje se da će ona tokom koncerta otpevati i niz drugih pesama koje spadaju pod timeless kategoriju. Neke od njih su Can’t Get You Out of My Head, In Your Eyes i Love At First Sight.

Dakle, jedno je sigurno. The Island Of Freedom i ove godine biće domaćin koncerta koji će mnogobrojnim posetiocima obeležiti čitavu godinu. Ipak, misija organizatora ovog festivala ostaje ista. A to je promovisanje vizije jedinstva i negovanje kulturnih različitosti, te međusobnog poštovanja.

Foto: Instagram (@kylieminogue, @szigetofficial)

Učitati još
Zatvori