Da li je Tate McRae nova Britney? Kako ju je novi (dream) team doveo u sam epicentar pop scene
Da li je Tate McRae nova Britney? Kako ju je novi (dream) team doveo u sam epicentar pop scene

Da li je Tate McRae nova Britney? Kako ju je novi (dream) team doveo u sam epicentar pop scene

Muzička scena odavno je spremna za smenu generacija, a ono za čim publika kod novih izvođača žudi je neprežaljeni 2000/s pop X factor. Ovogodišnja MTV VMA ceremonija bila je svojevrsni omaž najvećim pop zvezdama i sa nostalgijom smo se prisećali izvođača s kraja prošlog milenijuma.

Meghan Thee Stallion rekreirala je čuveni autfit iz kultnog nastupa Britney Spears sa zmijom, a Sabrina Carpenter došla je u kreaciji koju je pre par decenija prošetala Madonna lično. Last but not least, mlada kanadska pop nada Tate McRae pojavila se u Roberto Cavalli haljini koja je svojevrsna replika D&G autfita nošenog od strane Britney Spears na istoj ceremoniji 2001. godine.

Muzičkoj sceni fali autentičnosti

Na kraju večeri stekli smo utisak da današnje pop i rap zvezde nisu toliko autentične pa moraju da nas (ovim marketinškim trikovima) vraćaju u neka bolja (muzička) vremena. Ili je, pak, to bio input koji im je zadala MTV produkcija znajući da će tako da se više priča o samoj dodeli nagrada. Oni žive od stare slave dok novi izvođači ne uspostave sopstvenu autentičnost.

Tate McRae oživljava pop kulturu dvehiljaditih

Par dana nakon dodele nagrade i pomenutog Britney inspired stajlinga Tate McRae izbacila je novi singl. Pesma “It’s ok, I’m ok” zaživela je na top listama i društvenim mrežama brzinom svetlosti. Video je režirala Hannah Lux Davis, čija su estetika i koncept režije unapredili mnoge karijere. Na njenoj listi saradnika našle su se skoro sve velike zvezde, a jedan od njenih iconic spotova jeste i za pesmu “Thank You, Next” koju izvodi Ariana Grande.

Stajling je od ovog meseca preuzeo da joj radi Brett Alan Nelson, koji stoji iza vanserijskog imidža Doje Cat. Dakle, upgrade u svakom smislu te reči. Nakon dva izdata albuma i par hitova njena izdavačka kuća rešila je da ide na sve ili ništa. Oskudni Y2K inspired stajlinzi, dobra scenografija i još bolja koreografija recept su za garantovani uspeh, bar kada je pop industrija u pitanju. So, they gave her the moodboard & she followed. 

Talk of the industry

Nakon izbacivanja novog singla Tate je postala talk of the industry, a njenu energiju svi porede sa onom koju je na startu karijere imala Britney Spears. Juriti karijeru najveće teen pop zvezde je, ako nas pitate, za sada preveliki zalogaj. Zašto? It’s not that simple. 

Kako je Britney preoblikovala pop kulturu?

Njen prvi singl “Hit me baby one more time” lansirao ju je na vrhove svih top lista na svetu, a sa svakim sledećim njena popularnost je proporcionalno rasla. Izdala je četiri albuma za četiri godine, potpisala najjače ugovore (Pepsi, Skechers) i bila potpuno nezaustavljiva. Njen fenomen još tada jurile su Christina Aguilera, Jessica Simpson i Mandy Moore ali nijedna nije uspela da doživi takvu slavu i opsesiju publike. Njen X factor još uvek niko nije uspeo da zaseni, bar kada je takva vrsta izvođača u pitanju.

Tate je takođe počela da se bavi pevanjem kao jako mlada ali njeni dosadašnji albumi nisu zaživeli na prvu. Sadašnji rebranding i visokoprofilisana ljubavna veza kao zadatak imaju da je lansiraju u vrh svetske pop scene – a na njoj je da dokaže da tu i pripada. Nadamo se da će ovogodišnje uspehe ponoviti i u bliskoj budućnosti, ali komparacija sa Britney Spears je, za sada, još uvek malo preambiciozna. Ova Kanađanka je vredna i talentovana i uz pravi tim nastaviće da raste kao artist. Do kojih granica? Videćemo.

Učitati još
Zatvori