Taylor Swift je najbogatiji ženski muzički izvođač na svetu – otkrivamo koji muškarac drži prvo mesto
Taylor Swift je najbogatiji ženski muzički izvođač na svetu – otkrivamo koji muškarac drži prvo mesto

Taylor Swift je najbogatiji ženski muzički izvođač na svetu – otkrivamo koji muškarac drži prvo mesto

It’s official – Taylor Swift je najbogatiji ženski muzički izvođač na svetu. Kada je ova vest objavljena jedan korisnik društvene mreže X objavio ju je uz komentar da Taylor drži prvo mesto isključivo zahvaljujući muzici – bez ikakvih modnih kampanja, osnivanja sopstvenih brendova ili nekog trećeg izvora zarade. Dakle – isključivo i samo muzika ju je dovela na ovu poziciju.

Ovo je veliki uspeh koji nas nije iznenadio budući da je njena fan baza jedna od najjačih na svetu. Ne možemo više ni da izbrojimo koliko je rekorda oborila u muzičkoj industriji, a količina Grammy nagrada koje poseduje zauzimaju sigurno jednu veliku prostoriju u njenom domu. Nedavno je objavljeno i da će se Taylor Swift fenomen izučavati na određenim fakultetima a mi se pitamo – what’s next? 

Ko je najbogatiji muški muzički izvođač?

U ovom trenutku najbogatiji muški muzički izvođač je reper Jay Z. On je ujedno i najbogatija osoba na svetu kada je muzička industrija u pitanju, a odmah iza njega kotira se Taylor Swift. Jay Z već neko vreme nije izbacivao novu muziku (od 2017. godine) ali njegovo bogatstvo kontinuirano raste. Zarada koju ima ne dolazi samo kroz muzičku industriju već i ostale grane biznisa, u kojima se reper odlično snalazi. On je prešišao net worth koji su nekada imali Michael Jackson, Elvis Presley kao i najpopularnija britanska grupa The Beatles.

Kako je bogatstvo Taylor Swift poraslo u poslednjih godinu dana?

Jedan deo zarade dolazi direktno od slušalaca, sa muzičke platforme Spotify. Čuvena Era’s turneja je bila jedna od najuspešnijih u prošloj i ovoj godini, a još uvek nije završena. Film koji se prikazivao u bioskopima, a koji je vezan za samu turneju, doneo joj je takođe ogromnu zaradu. Sa sva nova albuma u poslednje dve godine i jednim presnimljenim u njenoj verziji (1989, Taylor’s version) pevačica je prvu polovinu ove dekade obeležila isključivo muzičkim uspesima.

Foto: Instagram / @taylorswift

Učitati još
Zatvori