Legendarni bend The Rolling Stones ima novi album, a šuška se i da će nastupati u Zagrebu
Legendarni bend The Rolling Stones ima novi album, a šuška se i da će nastupati u Zagrebu

Legendarni bend The Rolling Stones ima novi album, a šuška se i da će nastupati u Zagrebu

Nakon duge pauze koja je trajala punih 18 godina, legendarni bend The Rolling Stones najavio je svoj povratak na scenu sa potpuno novim albumom koji je lansiran 20. oktobra. Imenovan Hackney Diamonds, album predstavlja svojevsrtan omaž pokojnom članu benda Charlieju Wattsu

Stones are making the ultimate comeback

Jagger, Richards i Wood su najavili izlazak novog albuma na press konferenciji u pozorištu Hackney Empire u Londonu. Mick Jagger je u toku konverzacije sa poznatim američkim voditeljem Jimmyjem Fallonom, uverio fanove da bend i dalje zna šta radi, rekavši da album ne bi izašao da nije kvalitetan. A mi u tu izjavu nimalo ne sumnjamo. Producent albuma je Andrew Watt, čovek koji je iza sebe ostavio uspešne saradnje sa zvezdama poput Eltona Johna, Justina Biebera, Miley Cyrus. Ono što je zanimljivo jeste da se na albumu nalazi i saradnja sa legendarnim Steviem Wonderom, kao i prethodnim basistom benda Billom Wymanom. Kao što smo prethodno naveli, album je svojevrstan omaž Wattsu, a na njemu se ujedno nalaze oproštajne trake preminulog bubnjara.

Diamonds indeed

The Rolling Stones, britanski bend koji se smatra jednim od najuticajnijih i najdugovečnijih u istoriji rock and roll muzike, je definitivno opravdao svoj status tokom godina. Hackney Diamonds, ujedno 31. po redu njihov album, predstavlja istočno-londonski sleng termin. Odnosi si se na polomljeno staklo sa mesta počinjene pljačke. Sam naziv nam govori da možemo očekivati dobro poznate riffove legendarnih Stonesa. Uvertira predstojećeg albuma dolazi na krilima singla Angry, u čijem spotu glumi Sydney Sweeney.

Da li Stonesi dolaze u Zagreb?

Kako su najavljivali ranije, izlazak albuma trebalo bi da isprati i koncertna turneja. Prema rečima Keitha Richardsa, Stonsi će nastaviti da nastupaju sve dok on, Mick Jagger i Ronnie Wood budu živi.

A, šuška se kako bi slavni trojac ponovno mogao nastupati u Zagrebu. Naime, portal glazba.hr je preneo informaciju kako je zagrebački Hipodrom rezervisan za jul 2024. godine. Upravo na Hipodromu, grupa The Rolling Stones održala je spektakularan koncert 1998. godine.

Učitati još
Zatvori