New era: The Weeknd priprema novi album
New era: The Weeknd priprema novi album

New era: The Weeknd priprema novi album

The Weeknd je izgleda ozbiljno shvatio mantru New Year, New Me s obzirom na to da je upravo najavio novi projekat. Iako smo postavili tezu da je ovo nova era muzike kanadskog izvođača, još uvek nije reč o „novoj“ novoj eri, te će se Abel Tesfaye one last time pojaviti na sceni pod pseudonimom The Weeknd i to sa ciljem da nam predoči još jednu trilogiju. Kako smo već govorili, njegova muzika prošla je kroz brojna razdoblja, a karijera kroz niz različitih (vizuelnih) identiteta. U intervjuu za W Magazine, Abel je pričao o katarzičnom putu kroz koji prolazi i koji ga dovodi do zatvaranja The Weeknd poglavlja. „Definitivno pokušavam da skinem tu kožu i da se ponovo rodim“, rekao je. Međutim, novonajavljeni projekat je upravo poslednja stanica kojom nastoji da se oprosti od svega što je smo poznavali – i to u dobro poznatom maniru.

Pain, Regret, Reborn

Prve ideje o još jednoj trilogiji naslutili smo još u trenutku kada je The Weeknd objavio album After Hours predstavljajući nam redefinisan izraz i potpuno novu ideologiju muzike koja je tek u naznakama podsećala na njegov original zvuk. Ubrzo smo dočekali i Dawn FM kao nesvakidašnje imrezivno iskustvo koje nas je, ne samo lirikom i melodijama, uvuklo u vrtlog imperativa iz osamdesetih već nas je celokupan koncept, kao i sama naracija Jima Carreyja, potpuno oslobodio okova savremene muzike. Shodno svemu što nam je do sada bilo poznato,  treće poglavlje je postalo neophodno.

Analize fanova kažu da su prva dva albuma prikazivala bol i žal, te da je treća i finalna era upravo preporod. Abel Tesfaye je potvrdio tvrdnje XO zajednice i retweetovao objavu koja nagoveštava upravo da je reč o ova tri poglavlja, te da će muzika na poslednjem projektu iz The Weeknd ere predstavljati ponovno rađanje jednoj od najuticajnijih izvođača današnjice.

Učitati još
Zatvori