Trijumf koji Harry Styles zaslužuje: Bili smo na poslednjem ‘Love on tour’ koncertu
Trijumf koji Harry Styles zaslužuje: Bili smo na poslednjem ‘Love on tour’ koncertu

Trijumf koji Harry Styles zaslužuje: Bili smo na poslednjem ‘Love on tour’ koncertu

Severna Italija, Reggio Emilia, selo nadomak Bologne. Zastoj na autoputu, 120.000 ljudi iz svih pravaca ide na isto mesto – poslednji ‘Love on tour’ koncert jednog od najtraženijih muških izvođača današnjice.

Nakon dve godine turneje, na kojoj je sa njim pevalo preko pet miliona ljudi, Harry Styles je poslednji put izveo svoju ‘Love on tour’ setlistu u RCF areni na severu Italije, koja je ujedno i najveći evropski venue za održavanje događaja ovog tipa. Pevač je proveo puna dva ipo sata na bini nakon čega je održao emotivan govor od 10 minuta i za kraj na klaviru odsvirao numeru ‘Goodbye for now’ koju je iskomponovao specijalno za ovo veče. Bili smo tu od prvih do poslednjih reči i taktova, a emocije su vladale kako na sceni tako i u publici.

Love on Tour

Harry Styles proveo je pune dve godine na ovoj turneji a njegova lična želja bila je da je završi upravo u Italiji. Kako je ove godine dobio i Grammy za poslednji album ‘Harry’s House’, jedan od najpopularnijih izvođača današnjice cele godine slavio je ovaj veliki uspeh sa fanovima širom sveta. Turneja je oborila nekolicinu rekorda, a poslednji u nizu je zarada koja je samo u junu iznosila 105 miliona dolara. U Italiji su u publici bili njegova porodica, saradnici i najbliži prijatelji a pevač je u više navrata naglasio da je nikad umorniji ali i nikad srećniji, kao i da je ovo najbolji period njegovog života.

Harry styles
Harry styles
Harry styles

The Final Show

Finalni koncert bio je očekivano emotivniji od svih ostalih, a fanovi iz cele Evrope okupili su se da prožive ovu noć sa jednim od svojih idola i najboljih performera današnjice. Harry je, nešto više od dva sata, delio svoje emocije sa publikom koja mu je istim reciprocitetom tu ludačku energiju konstantno uzvraćala. Voditelj i glumac James Corden bio je među pevačevim prijateljima u publici i slavio njegov trijumf sa blizu 120.000 ljudi. Nakon finalne pesme sa setliste britanski umetnik vratio se na bis i odsvirao instrumental na klaviru koji je specijalno komponovao za ovu noć. Tim gestom zahvalio se publici što mu je od ove turneje napravila svojevrsni safe space u kojem je uživao protekla 24 meseca, kao i svom bendu sa kojim je delio binu tokom ovog perioda.

Harry Styles

Iako je svoju inicijalnu popularnost stekao kao član benda One Direction, Harry Styles nam je već svojim prvim (istoimenim) solo albumom stavio do znanja da je kvalitetna muzika njegov prioritet, a top liste sekundarna stvar (iako ih je nedugo zatim pokorio). Dok je tražio sebe i muzički pravac kojim je želeo da se izrazi kao solo igrač njegova stara fan baza čvrsto je stajala uz njega, dok je svakim novim singlom osvajao srca potencijalno novih fanova.

Jedinstveni stilski izražaj i odnos ka muzici napravili su izvesnu distinkciju između njega i ostalih aktuelnih muških izvođača, dok je svojim drugom albumom ‘Fine Line’ već stekao status planetarne solo zvezde. Hrabrost da bude beskompromisno svoj i emocije koje vladaju gotovo svakim stihom njegovo su moćno oružje kojim se koristi dok se jednosmerno penje ka samom vrhu muzičke elite. Neki vole da kažu kako je on energetski nešto najbliže Freddie Mercury-ju savremene scene, a Harry skromno šalje poruku – Ako ja danas stojim ovde pred vama verujte u svoje snove, i verujte da je u ovom životu sve moguće. I mi mu bespogovorno verujemo.

Foto: Vanja Pantin; Instagram

Učitati još
Zatvori