Vikend vodič: Žurke u Beogradu
Vikend vodič: Žurke u Beogradu

Vikend vodič: Žurke u Beogradu

Još jedna uzbudljiva sedmica je pred nama kada je reč o noćnom provodu u Beogradu. Donosimo vam spisak aktuelnih dešavanja, te ujedno savetujemo da odaberete svoje favorite i prepustite se zabavi. Vodič važi za period od 10.11 do 12.11, te verujemo da ćete ovaj vikend, ukoliko ga budete sledili, biti veoma zauzeti. Kao i uvek do sada, izdvajamo one koji će definitivno biti epicentar dešavanja u gradu. Okupite omiljenu ekipu ljudi i uživajte u blagodetima prestonice.

Petak: KC GRAD – All Stars

All Stars žurke se vraćaju, ovog puta udruživši se sa domaćim ikonama iz ekipe Gomila, kao i Matkec, za muzičko ludilo takazano za ovu nedelju u KC Grad-u. Upravo 10. novembra u u dobro poznatim prostorijama okupljamo lokalnu zajednicu da proslavimo našu mladost i kreativnost. Ukoliko želite da doživite pravu gradsku energiju, ovo bi definitivno trebalo da bude vaša stanica ovog vikenda. Karte možete obezbediti na ulazu, a mi vam savetujemo da budete među prvima jer je zainteresovanost, već sada, velika.

Petak: 20/44 – Luton, Šćepine vragolije & Felipe Gordon

Direktno iz Bogote stiže nam Felipe Gordon, renesansni producent, multiinstrumentalista i DJ čije trake se poslednjih godina jako ističu po raznim festivalskim i klupskim setovima. Od jazzy momenata, čistih klavira, do masnih acid basslinija, pa sve do čvrstog house beat-a, sve to zajedno protutnjaće potpalubljem. Zajedno sa energičnim Lutonom i Šćepom, biće ovo veče za pamćenje na brodu. Ne propustite da budete deo žurke koja će se zasigurno prepričavati danima. Uz ova imena, zaista, nema šta drugo da se doda.

Subota: Ruke – Ali Güney

Ali Güney je iskusni domaći DJ i producent iz Turske. Svoju muziku puštao je u renomiranim underground klubovima u Turskoj i Srbiji. Neguje jednaku ljubav prema toplim organskim, ali i sintetičkim zvucima. Kao pravi zaljubljenik u muziku, on je nemilosrdni tragač za vinilom, i bez obzira na žanr, uvek bira najbolju muziku za klabing. Ne postoji tačan recept za to šta možete okusiti na nastupu koji je zakazan za ovaj vikend, jer on ima tendenciju da prati publiku na licu mesta. Ukoliko subota nije rezervisana za Ali-ja u vašem slučaju, tu je i ostatak dobro poznatih, ali i provereno dobrih DJ-eva koji vas očekuju u klubu Ruke. Žurke koje će se održavati ovog meseca nalaze se na plakatu.  

Subota: 20/44 – Brka & Runy

Možda najbolji B2B setovi u gradu. Sa Brkom i Runyem za DJ pultom ne možete da pogrešite. Majstorstvo u DJ-ingu je, kao i uvek do sada zagarantovano, a samim tim i dobar noćni provod. Nakon kratke pauze, dvojica iskusnih DJ-eva ponovo staju zajedno za DJ pult. Izgleda da je ovog vikenda nocni klub 20/44 odlučio da postane glavno mesto dešavanja u gradu kada je klabing u pitanju. Bilo kako bilo, ovaj dvojac nije neophodno predstavljati, objašnjavati niti tražiti razloge da baš odaberete njihov nastup. Vidimo se na dobro poznatom mestu.

Subota: KULT – Dakissa & Dakman

Mindless žurka stiže u Kult ove subote, a ovog puta idejni tvorci i dobro poznati osnivački tandem Dakman i Dakissa ugostiće beogradski dvojac Poliformat. Dakman je producent i DJ prepoznat kao izvođač sa velikim potencijalom. Njegovi setovi se odlikuju zvukom 80ih i 90ih iz kojih crpi inspiraciju i time daje posebnu atmosferu svojim nastupima, a sve to uklopljeno je u deep, house sa elementima minimala. Energičnim DJ setovima u kojima se prožimaju različiti žanrovi bazirani pretežno na house, deep house, minimal i tech zvuku, Dakissa se izdvojio kao jedan od najbrže rastućih mladih talenata lokalne elektronske scene. Poliformat je beogradski dinamični duo koji čine Aleksandar Đukanović i Damjan Petrović. Njihov zvuk je fuzija deep, tech, progressive i minimal ambijenta dok je u osnovi uvek prisutan house. Žurke mladih dvojaca do sada nisu ni jednom izneverile.

Subota: Dorćol Platz – Kralj Čačka

Nenad Marić poznatiji kao Kralj Čačka ove subote napokon će nastupii pred publikom u Beogradu u prostorijama Dorćol Platza. Svakim svojim novim delom sve više intrigira publiku, ali i druge umetnike, koji su nedavno o Nenadu Mariću, Kralju Čačka, snimili i dokumentarni film. Zemlja nije moj dom – naziv je filma koji je javni servis premijerno prikazao, a u kojem se priča o opstajanju suptilne estetike na rubu velikog, mutnog talasa u kome se valjaju grabež i bezobzirnost. Sanjalačko putovanje kroz vreme, priča o odrastanju i sazrevanju. Portret umetnika iznutra i spolja. Sve su to stvari koje su oduševile publiku u filmu. Sada, sada je vreme da se Kralj Čačka predstavi ponovo beogradskoj publici i svojom muzikom. Fanovi sa nestrpljenjem iščekuju ovaj događaj. A mi verujemo da će ovo biti žurka pogodna za sve ljubitelje muzike i pisane reči.

Nedelja: Boje Bojane

Kako da spojimo najbolje sve vrste umetnosti na jednom mestu, plus dobru žurku? Tako što ćemo vam preporučiti da ove nedelje, u nedelju, posetite događaj Boje Bojane na kojoj će biti prikazana multimedijalna izložba mladih umetnika, a nakon koje će biti organizovano i koktel veče. Uz to, muzičku podršku pružiće dobro poznata imena sa beogradske DJ scene, Marina – Jelena, Knower, NMNJ, Shoxy. Događaj će se održati na adresi: Severni Bulevar 6a, a ukoliko ste ljubitelj ovakvog vida događaja, verujemo da ste nedelju već po samom čitanju rezervisali za ovu grupu mladih.

Nedelja: Silosi – Consciousness & Intimacy Festival

Vreme je da ponovo zaplešemo ispod novog mladog meseca 12. novembra – poručuju iz Silosa. Ukoliko ste već imali priliku da budete deo ovog spiritualnog, ali i muzičkog događaja, vest da se ivent ponovo održava sigurno vas je obradovala. Ulaznice su već u prodaji, a možete ih pronaći putem mreže gigstix-a. Mi vam preporučujemo da ih obezbedite na vreme jer je broj mesta na ovom putovanju sa ekipom iz Consciousness & Intimacy festivala ograničen. Takođe, više informacija o samom događaju možete pronaći na zvaničnoj instagram stranici festivala. Ovo je vrsta žurke na kojoj do sada sigurno niste bili.

Učitati još
Zatvori