People’s Choice nagrade protekle su u znaku Taylor Swift – ali je trofej osvojio i njen dečko Travis Kelce
People’s Choice nagrade protekle su u znaku Taylor Swift – ali je trofej osvojio i njen dečko Travis Kelce

People’s Choice nagrade protekle su u znaku Taylor Swift – ali je trofej osvojio i njen dečko Travis Kelce

Dodela People’s Choice nagrada svake godine objedinjuje četiri različite oblasti – film, televiziju, muziku i pop kulturu – te 45 različitih kategorija, što je pet više u odnosu na dosadašnjih 40. Ove nagrade spajaju, na prvi pogled, potpuno nespojive ličnosti, pa su se na ovogodišnjem spisku nominovanih našli glumci, pevači, sportisti – ali i influenseri.

Glasači su, kao što sama reč kaže, oličeni u formi javnog mnjenja, odnosno fanova koji se u određenoj meri takmiče i pokušavaju da osiguraju svojim omiljenim zvezdama bar još nekoliko nagrada. Ipak, kao i uvek, pojedini nakon ceremonije dodele odlaze kući razočarani.

Ko je obeležio ovogodišnje People’s Choice nagrade?

Spisak nominovanih objavljen je 11. januara, a on je u određenoj meri podsećao na spisak nominovanih za GRAMMY nagrade, ali i Zlatne globuse. Međutim, nije bio u potpunosti identičan – baš kao ni kategorije.

Kada je u pitanju oblast filma, najveći broj nominacija pripalo je filmovima Barbie (9) i Oppenheimer (8). Sa druge strane, među serijama se izdvojila drama Only Murders in the Building sa sedam nominacija. Kada je reč o muzičarima – po pet nominacija dobili su Taylor Swift, Nicki Minaj, Luke Combs i Morgan Wallen.

IMDB

Voditelj programa bio je glumac Simu Liu koji je i sam bio nominovan za ulogu u filmu Barbie. Međutim, iako ovu nagradu nije osvojio, upravo filmu Barbie pripao je najveći broj nagrada – pet. Sa druge strane, Oppenheimer je osvojio samo jednu nagradu, i to u kategoriji Drama Movie of the Year.

Kada su u pitanju serije, Only Murders in the Building osvojila je dve od sedam nagrada, što je najviše od svih serija. Ipak, u kategoriji TV Show of the Year, trofej je otišao u ruke producentskog tima i glumačke postave serije Grey’s Anatomy. Takođe, Billie Eilish osvojila je nagradu u kategoriji TV Performance of the Year za glumački debi u seriji Swarm.

Kada je u pitanju oblast muzike, za najboljeg izvođača proglašen je Jung Kook, dok je istu nagradu u ženskoj kategoriji dobila Taylor Swift. Za pesmu godine proglašena je numera Vampire koju izvodi Olivia Rodrigo, a njen album Guts proglašen je za album godine.

Ipak, upravo je Taylor Swift u ovoj oblasti odnela kući najveći broj nagrada – čak četiri. Upravo zbog toga, nije iznenađujuća činjenica da je njen dečko Travis Kelce osvojio nagradu u kategoriji Sportista godine.

Profimedia

Specijalne nagrade i specijalni gosti

Adam Sandler ovogodišnji je dobitnik People’s Icon nagrade, a trofej mu je uručila Jennifer Aniston. Pored toga, legendarni muzičar Lenny Kravitz primio je People’s Music Icon nagradu. Pored Kylie Minogue i Lainey Wilson, on je bio i jedan od gostujućih performera.

Spisak svih pobednika moguće je pronaći a zvaničnom People’s Choice Awards sajtu.

Foto: Profimedia / Instagram (@peopleschoice, @eentertainment, @nbc)

Učitati još
Zatvori