Peti međunarodni festival DOK #5 održaće se od 2. do 5. februara
Peti međunarodni festival DOK #5 održaće se od 2. do 5. februara

Peti međunarodni festival DOK #5
održaće se od 2. do 5. februara

Peto izdanje već proslavljenog festivala međunarodnog dokumentarnog filma održaće se u Beogradu od 02. do 05. februara u MTS Dvorani.

Ovaj festival na jednom mestu okupiće mnogobrojne predstavnike dokumentarnog filma, a festival je ujedno takmičarskog karaktera. Na festivalu dodeljivaće se dve nagrade: nagrada publike i nagrada žirija. Tokom trajanja festivala biće predstavljeni i filmovi koji će se premijerno prikazati u Srbiji, a po rečima direktora festivala Igora Toholja selekcija filmova je sastavljena po meri gledalaca, što može da znači samo jedno- očekuje nas odlično i kvalitetno provedeno vreme u toku četiri dana trajanja festivala.

Bogat sadržaj i poznata lica na velikom platnu

Ovogodišnje izdanje festivala okupiće na jednom mestu filmove i filmske portrete istaknutih glumaca i režisera poput: Cesaria Evora; Johnny Depp: King of Cult; Princess: Diana i mnogih drugih.

Pored ovih ostvarenja imaćete prilike da saznate i neke od najvećih tajni Holivuda, film Body Parts koji prikazuje seksploataciju; kao i film koji objašnjava koja je to skrivena uloga CIA bila u produkciji nekih od najpoznatijih holivudskih filmova u ostvarenju pod nazivom Theaters of War.

Manje poznati filmovi ali ništa manje dobri koji nas očekuju na festivalu su: introspektivni dokumentarni esej Mavena Andrije Lekića; Language of the birds Erika Biloa; opservacioni film Autoportret; turski film Koudelka: Crossing The Same River; My friend Tommy, kanadskog autora poreklom iz Srbije Nema Stankovića.

Po rečima direktora, tu je i specijalna projekcija filma Istorija građanskog rata, Dzigea Vertova.

U slučaju da odlučite da posetite festival dokumentarnog filma DOK #5 savetujemo vam da prethodno saznate sve informacije u vezi sa satnicama, premijerama i kupovini karata. Satnica još uvek nije izašla, te vam preporučujemo da upišete ovaj datum u svoj kalendar i pratite sajt MTS Dvorane u Beogradu.

Takođe, još jedan način putem kog možete da se informišete o satnici i repertoaru za vreme trajanja festivala je zvanični sajt DOK #5 festivala koji će, kako poručuju iz organizacije, uskoro sadržati sve neophodne informacije za zainteresovanu publiku.

Foto: Instagram Embed; Pexels

Učitati još
Zatvori