Pharrell Williams i LEGO – saradnja koja donosi biografski film sa velikim zvezdama muzičke industrije
Pharrell Williams i LEGO – saradnja koja donosi biografski film sa velikim zvezdama muzičke industrije

Pharrell Williams i LEGO – saradnja koja donosi biografski film sa velikim zvezdama muzičke industrije

Pharrell Williams je umetnik koji neprestano pomera granice i ulazi u različite sfere kreativnog izražavanja. Njegova najnovija saradnja sa LEGO-om je dokaz te neiscrpne inspiracije. LEGO, poznat po kultnim građevinskim kockicama koje su obeležile detinjstva širom sveta, pronašao je savršenog partnera u Pharrellu – umetniku čija je vizija uvek usmerena ka budućnosti, ali s jakim vezama prema prošlim iskustvima. Ovaj put, saradnja donosi set pod nazivom Over the Moon, inspirisan Pharrellovim detinjstvom i fascinacijomsvemirom, kao i biografski film Piece by Piece.

profimedia

Pharrell Williams x LEGO – saradnja inspirisana ljubavlju prema svemiru

Pharrell je odrastao u blizini vojne baze, gde je često posmatrao avione u letu. To iskustvo oblikovalo je njegov osećaj za beskrajne mogućnosti koje svemir pruža. To je kasnije postalo glavna tema ovog LEGO seta. Over the Moon nije samo još jedan kolekcionarski predmet. To je spoj ličnih sećanja i umetničke slobode. Set prikazuje lansiranje svemirske letelice, postavljene na šarenom oblaku dima. Takođe, uključuje i mini figurice Pharrella i njegove supruge Helen, u kojima su prikazani kao astronauti.

Ono što ovaj set izdvaja je pažnja posvećena detaljima. Letelica ima zlatni vizir, a u pozadini je zid sa 49 zamenjivih mini figurica, koje simbolizuju različitost i ideju da svako može da putuje. Over the Moon na taj način postaje više od LEGO seta – on nosi poruku o slobodi i kreativnosti, što su vrednosti koje Pharrell neprestano promoviše kroz svoj rad. Cena ovog seta iznosi oko 110 dolara. Očekuje se da bude dostupan od 20. septembra 2024. godine.

Piece by Piece – biografski film od LEGO kockica

Kao deo ove kolaboracije, Pharrellov život i rad biće prikazani u posebnom biografskom filmu Piece by Piece u kome je scenografija napravljena u potpunosti od LEGO kockica, što dodatno proširuje priču o ovoj saradnji. Pharrell je za ovaj film napravio soundtrack, a kako se bliži premijera – njegova Instagram profilna slika ostaje u LEGO duhu. U filmu se pojavljuju i Gwen Stefani, Kendrick Lamar, Timbaland, Justin Timberlake, Busta Rhymes, Jay-Z, i Snoop Dogg. U nastavku možete pogledati trailer.

Pharrell Williams kroz ovu saradnju ne samo da oživljava uspomene iz detinjstva, već pokazuje kako igra i umetnost mogu biti isprepleteni na način koji inspiriše i provocira maštu. Over the Moon i Piece by Piece su idealni primeri kako LEGO i Pharrell kombinuju tradiciju, inovaciju i ličnu priču u jedinstveno iskustvo koje će sigurno privući pažnju kolekcionara i filmofila širom sveta.

Foto: Profimedia, YouTube, LEGO; Instagram: @pharrell, @lego

Učitati još
Zatvori