Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena uz spektakularni nastup Zdravka Čolića i veliki broj poznatih zvanica – donosimo detalje
Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena uz spektakularni nastup Zdravka Čolića i veliki broj poznatih zvanica – donosimo detalje

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena uz spektakularni nastup Zdravka Čolića i veliki broj poznatih zvanica – donosimo detalje

Premijerni beogradski nastup Zdravka Čolića sa pratnjom simfonijskog orkestra bio je prvi umetnički događaj kojim je svoj novi život započela obnovljena Plava dvorana Sava Centra. Ovaj koncert je, simbolično, počeo pesmom Produži dalje, koja je izazvala ovacije među prisutnima. Atmosfera preplavljena neverovatnom energijom jasno je pokazala da je dvorana, sada u svom modernizovanom ruhu, spremna da ponovo zauzme centralno mesto na mapi održavanja najvažnijih kulturnih i poslovnih događaja. U nastavku donosimo detalje svečanog otvaranja.

Nekad i sad

Najveće ime naše pop muzike, Zdravko Čolić  – koji je sinonim za nezaboravne koncerte u Sava Centru još od 1998. godine, kada je održao seriju od devet rasprodatih nastupa – nije krio oduševljenje što je baš on obeležio novu eru Plave dvorane.

Veliko mi je zadovoljstvo da budem ovde, ova dvorana je stvarno impozantna. Ono što je bilo, nije ništa prema ovome što je sada, a sve je novo. Ponovo radi Sava Centar! Moje mišljenje je da će ljudi koji dođu biti oduševljeni. Ja sam nastupao na brojnim priredbama u Sava Centru i mislim da svako ko ovde dođe će se osećati na najbolji mogući način, jer je ovo sala koja je bila potrebna svima nama, izjavio je Zdravko Ćolić.

 

Plava dvorana

Podignuta zavesa otvorila novo poglavlje istorije Plave dvorane

Neposredno pre koncerta Zdravka Čolića, Plava dvorana otvorena je aplauzom publike, a posle uvodnih reči Kristine Milinčić, generalne direktorke Sava Centra. Ceremoniju otvaranja vodio je Milan Marić. Upravo je on jedan od umetnika koji su se poslednji poklonili publici u staroj Plavoj dvorani, pre no što je započela rekonstrukcija Sava Centra. Zavesa na bini Plave dvorane, prvi put posle renoviranja Sava Centra, podignuta je na znak dirigentske palice maestra dirigenta Fedora Vrtačnika. Publika u dvorani je imala priliku da pogleda kratku retrospektivu najznačajnijih trenutaka iz istorije čuvene dvorane. Sava Centar je od samog osnivanja bio mesto održavanja najznačajnjih umetničkih manifestacija. Kratak retrospektivan film bio je povod da se oda počast glumačkim i muzičkim domaćim, regionalnim i svetskim velikanima.

Iva Radić
Iva Radić
Plava dvorana
Rade Šerbedžija i Lenka Udovički
Plava dvorana
Dragan, Mia i Aleksej Bjelogrlić
Plava dvorana
Marija Šerifović

Glamur na crvenom tepihu

Najvećim crvenim tepihom u Srbiji prošetale su brojne poznate ličnosti domaće i regionalne scene. Među više od 4.000 zvanica našli su se Lepa Brena, Rade Šerbedžija, Marija Šerifović, Jelena Đoković, Dragan Bjelogrlić, Sergej Ćetković. Crvenim tepihom prošetali su i Konstrakta, Nataša Ninković, Svetozar Cvetković, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi.

Jelena Đoković
Plava dvorana
Nataša Ninković
Plava dvorana
Svetozar i Dea Cvetković
Plava dvorana
Konstrakta i Milovan Bošković

Epicentar kulturnih i muzičkih dešavanja

Ovaj impozantni projekat kompanije Delta Holding, vratio je Beogradu jedan od najvažnijih simbola. Prema rečima generalne direktorke Sava Centra, Kristine Milinčić, kompanija je investirala 120 miliona evra u rekonstrukciju Sava Centra. Od toga je 40 miliona investirano u obnovu i unapređenje Plave dvorane.

Izuzetno smo ponosni što smo danas otvorili vrata najveće koncertne, kongresne, bioskopske i pozorišne dvorane u regionu, koja je sada spremna da dočeka novu eru događaja i okupljanja. Ovaj projekat je plod posvećenog rada i vizije Delta Holdinga, koji je prepoznao vrednost Sava Centra i omogućio da ovaj dragulj ponovo postane epicentar kulturnog i poslovnog života Beograda, Srbije i regiona. Radujemo se što je veliki broj zvanica prepoznao naš trud i zajedno sa nama proslavio ovaj veliki dan i što ćemo, u narednom periodu, imati priliku da ugostimo najveće svetske kongrese i poslovne događaje koji broje više hiljada učesnika, izjavila je Kristina Milinčić.

Milan Marić i Kristina Milinčić

Plava dvorana će nastaviti da bude epicentar kulturnih i muzičkih dešavanja i u narednim mesecima. Prvi u nizu je nastup Konstrakte, zakazan za 19. septembar. Kalendar do sada potvrđenih događaja dostupan je na oficijenom sajtu.

Foto: WARP Studio

Učitati još
Zatvori