Art đir: Izložbe lokalnih umetnika u beogradskim galerijama
Art đir: Izložbe lokalnih umetnika u beogradskim galerijama

Art đir: Izložbe lokalnih umetnika u
beogradskim galerijama

Ovonedeljni art đir posvećujemo izložbama u beogradskim galerijama, kako onima koji slave mlade glasove, tako i nagrađivane radove na lokalnoj savremenoj sceni.

Neistraženi svet: Retrospektiva, izložba radova Snežane Petrović, Galerija Sanjaj

U Galeriji Sanjaj biće otvorena izložba radova Snežane Petrović, ovogodišnje dobitnice nagrade „Momo Kapor„. Izloženi radovi nastali su korišćenjem različitih tehnika, a Snežanina specijalnost su ulje na platnu i drvetu, kao i grafička tehnika mecotinte. Kroz različite medijume umetnica tako kreira jedan imaginarni svet, zabeleženog realističnim stilom. Spoj bajkovite nadrealne scene prikazane sasvim preciznim detaljima dozvoljavaju da ovaj univerzum oživi pred posmatračem i uvuče ga u drugačiju realnost.

Izložba traje do 13. maja.

Snežana Petrović, Bitka za jedan izmišljeni trg

Masterpieces V, Galerija U10

Galerija U10 pokrenula je 2019. projekat pod nazivom Masterpieces, kako bi istakli radove master studenata sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Na ovaj način, mladi umetnici imaju priliku da se predstave široj publici, ali i uspostave bazu za buduće saradnje. Ove godine, izloženi su radovi 22 mladih umetnika i umetnica, čije se stvaralaštvo dotiče širokog spektra tema. Raznorodna tematika izložbe ponajviše se dotiče onoga sa čime se generacija kojoj mladi stvaraoci pripadaju najviše susreću u svojoj svakodnevici. Bilo da su to pitanja identiteta, društvenih normi ili kulturnog nasleđa, oni ih obrađuju iz svog sasvim jedinstvenog ugla, slikajući tako aktuelnost cele jedne generacije.

Izložba traje do 13. aprila.

Bojana Milašinović, Jednog dana moj brat je dobio biciklu (@u10_artspace)

Ne stajem i nestajem, izložba radova Kristine Simić, Kula Cetinjska

U art habu u Cetinjskoj 15 biće otvorena izložba radova mlade multimedijalne umetnice Kristine Simić. Naslovljena Ne stajem i nestajem, tema izložbe proizašla je iz autorkinog opusa, te brojnih crteža nastalih na osnovu fotografija koje kreira. Paletom boja i minucioznošću Kristina oživljava svet kakvim ga vidi, podsećajući tako na lepotu trenutka. Crtežima tako poziva na budnost, na usmeravanja pažnje ka veličanstvenim detaljima svakodnevnog života.

Izložba je otvorena do 26. aprila.

@KULA_CETINJSKA

Foto: Dragan Kurucić / Instagram (@u10_artspace / Kristina Simić @kula_cetinjska)

Učitati još
Zatvori