Vodimo vas kroz arhitektonski projekat koji definiše termin „zelene arhitekture“
Vodimo vas kroz arhitektonski projekat koji definiše termin „zelene arhitekture“

Vodimo vas kroz arhitektonski projekat koji definiše termin „zelene arhitekture“

Savremeno poslovno okruženje danas zahteva više od običnog prostora za rad. Prostor u kom radimo predstavlja mesto na kom provodimo veliki deo svog dana, pa tako izgled, mesto i, konačno, energija postaju bitni preduslovi uspešnog dana. Poslovni centri samim tim ne predstavljaju samo zgrade, a, kako znamo, korporativni poslovi više ne podrazumevaju sumornost i otuđenost već su u fokus stavili zaposlenog. Zato energija, estetika i lokacija postaju podređeni feel good osećaju. Svedoci smo mnogih simbola prekretnice u arhitektonskom dizajnu,a u poslednje vreme održivost i energetska efikasnost postaju imperativ modernog dizajna. Dizajnirani da pomere granice onoga što moderna poslovna zgrada može da bude, novi projekti donose ekološku svest i brigu o životnoj sredini u srž svakodnevnog poslovanja.

Od temelja do krova, svaki aspekt takvih kompleksa osmišljen je s ciljem da unapredi poslovno okruženje. Takođe, da podstakne kreativnost i omogući produktivnost, a da pritom minimalno opterećuje životnu sredinu. Moderne poslovne zgrade danas nude prostrane i pažljivo oblikovane kancelarijske prostore, stvarajući ekosistem smanjuje potrošnju energije, a, uz to, podstiče dugoročnu otpornost i vitalnost. Sa posebnim akcentom na ekološke standarde, ovi prostori odgovaraju na izazove savremenog urbanog života, omogućujući preduzećima da funkcionišu u skladu sa principima održivog razvoja.

Eleven - poslovni prostor koji definiše zelenu arhitekturu

/ Estetičan prostor kao glavni motivator za rad /

Navedenom filozofijom se vodi i Eleven, projekat koji predstavlja sinonim za zelenu arhitekturu. Ovaj projekat, pored prostora za rad, predstavlja i pokretača novih trendova u arhitekturi i poslovanju. Kompleks se sastoji od dve elegantno povezane kubične zgrade sa po devet i deset spratova. Eleven je očigledno vođen idejom da prostor inspiriše – a svi znamo da je estetičan i sofisticiran prostor na vrhu liste motivatora za rad – pa je tako odlučio da ponudi 30 sofisticiranih, otvorenih kancelarijskih prostora. Dodatni akcenat stavljen je na održivost, što ga čini idealnim za preduzeća koja teže ekološki osvešćenom načinu poslovanja.

Osim izuzetnog arhitektonskog dizajna, zgrada se može pohvaliti i energetskom efikasnošću. To znači da svaki aspekt njenog funkcionisanja doprinosi smanjenju potrošnje energije i očuvanju životne sredine.

Eleven - poslovni prostor koji definiše zelenu arhitekturu
Eleven - poslovni prostor koji definiše zelenu arhitekturu

/ Zašto je lokacija bitna? /

Kancelarije u ovoj zgradi su osmišljene da odgovore na sve potrebe savremenog poslovanja, uz maksimalno poštovanje ekoloških principa. Ovo je posebno važno u trenutku kada kompanije širom sveta sve više vode računa o svom uticaju na okolinu i traže rešenja koja su u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Pozicioniranost poslovnog prostora veoma je bitna za energiju rada, međutim, veća viđenost svakako podrazumeva bolje poslovanje. Tako, pored održivosti, Eleven nudi i stratešku poziciju u srcu Novog Sada. Nalazi se u blizini buduće četvorotrake ulice Novosadskog sajma, što obezbeđuje idealnu povezanost sa autoputem i olakšava pristup glavnim saobraćajnicama. Blizina Evropskog bulevara dodatno doprinosi atraktivnosti lokacije.

/ Imperativ zelenog standarda /

Kombinovanje svih navedenih epiteta čini jedan prostor idealnim za rad. Eleven predstavlja novi standard u urbanom razvoju i simbol je poslovne budućnosti koja ne pravi kompromis između funkcionalnosti i održivosti. U svetu gde se ekološka svest sve više ceni, ovakvi projekti pokazuju da budućnost poslovanja leži u inovacijama koje spajaju brigu o resursima i savremene potrebe tržišta. A i ekološki osvešćenog pojedinca.

Enterijer ovog objekta potpisuje MIDORI tim koji, nakon niza high-end rezidencijalnih projekata u zemlji i inostranstvu, prvi put predstavlja dizajn enterijera projekta zelene arhitekture.

/ Last, but not least: MD Ventures /

MD Ventures, iza kog stoje proslavljeni sportista Dušan Tadić i njegov najbliži saradnik Milko Novaković, ističe se kao lider u investicijama u građevinskom sektoru, sa posebnim akcentom na razvoj vrhunskih stambenih i poslovnih zgrada. Posvećeni su očuvanju najviših standarda u dizajnu, kvalitetu i održivosti.

Foto: Eleven

Učitati još
Zatvori