Interior design inspo: Jacquemus prodavnica u Njujorku
Interior design inspo: Jacquemus prodavnica u Njujorku

Interior design inspo: Jacquemus
prodavnica u Njujorku

Simon Porte Jacquemus je još jednom dokazao da njegova kreativnost ne poznaje granice. Suvereno vlada modnim svetom since 2015. i već nekoliko sezona poseduje titulu marketing maga (mada se već spekuliše da bi njegova marketinška strategija mogla početi da radi protiv njega). Otvaranjem nove prodavnice u Njujorku, pokazao je da se osim u marketinškim vodama, odlično snalazi i ulozi dizajnera enterijera. Pa tako njegov novi butik spaja dve naizgled nespojive kulture – mediteranski duh Francuske i vibrantni duh američke metropole.  I dok svi preispituju njegov istinski uticaj u modi, mi vas vodimo u virtuelni obilazak njegove nove radnje. Donosimo sve o enterijeru koji dodajemo na interior design mood board.

Provensa u srcu Velike jabuke

Enterijer butika inspirisan je Jacquemusovim rodnim gradom, Salon de Provanse (prim. prev. Salon-de-Provence), koji je poznat po spoju prirodnih lepota i bogate istorije. U ovoj šarmantnoj i mirnoj oazi blizu Marselja, pored impresivne i tipične mediteranske arhitekture, čempresi, lavanda i masline predstavljaju simbol grada. Upravo te slike postaju nit vodilja dizajna u prvoj Jacquemus radnji u Njujorku – vintage elementi, pruge, zagasito tirkizni tonovi i bež nijanse donose dašak Provanse u srcu Velike jabuke.

Spoj tradicije i modernih linija

Kao što Provansa predstavlja spoj prirode, umetnosti i istorije, tako i ovaj butik kombinuje tradicionalne elemente s modernim dizajnom. Enterijer nove Jacquemus radnje pažljivo balansira između topline i sofisticiranosti. Pritom, stvarajući ambijent koji je istovremeno opuštajući i luksuzan. Zidovi u neutralnim bež tonovima daju prostoru smirenost. A tirkizni detalji i prugasti motivi evociraju vedrinu letnjih dana na francuskoj rivijeri.

Vintage nameštaj u novom ruhu, pažljivo biran kako bi dočarao duh prošlih vremena, uklopljen je s modernim komadima, stvarajući sklad starog i novog. Teksture i materijali, poput lana i drveta, unose prirodnost, dok velike staklene površine propuštaju dnevno svetlo, naglašavajući jednostavnost i prozračnost prostora. Celokupan enterijer deluje kao mesto gde se brišu granice između umetnosti, arhitekture i mode – savršeno utočište za ljubitelje dizajna koji traže inspiraciju i beg od užurbanosti Njujorka.

Stepenice koje vode u svet umetnosti i mode

Butik se prostire na dva nivoa do kog se stiže kružnim stepenicama koje odišu muzejskim šarmom, pozivajući posetioce na istraživanje. Svaki kutak priča priču – od nameštaja koji evocira letnje dane na francuskoj obali, do maslinovog drveta koje se ističe kao simbol regiona. Jacquemus je time stvorio više od prodajnog prostora – mesto gde se moda i dizajn stapaju u kulturno iskustvo.

Prodavnica u kvartu Soho, smeštena je u tipičnoj njujorškoj zgradi od crvene cigle, s velikim prozorima koji propuštaju svetlost i dodatno pojačavaju mediteransku atmosferu. Ovaj kontrast – francuski dizajn u američkom okruženju – stvara jedinstvenu estetiku koja reflektuje globalni karakter brenda. Jacquemusova ideja nije samo da prodaje odeću, već da kroz prostor evocira želju za putovanjem i istraživanjem sveta.

Učitati još
Zatvori