Wishlist: Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon special-edition šampanjac
Wishlist: Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon special-edition šampanjac

Wishlist: Jean-Michel Basquiat x Dom
Pérignon special-edition šampanjac

Svako ko je istinski zaljubljenik u modu i umetnost živi za trenutak kada luksuzni komadi postaju više od statusnog simbola i služe kao medij kreativnog izražavanja. Ovog puta, manifestacija kreativnog duha dolazi u vidu Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon special-edition Vintage 2015 saradnje. I prevazilazi okvire onoga što očekujemo od jedne boce šampanjca. Rezultat? Eksplozija boja i kulturnog nasleđa u autentičnom pakovanju koje bismo rado dodali na policu za vina.

Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon
Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon

Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon

Jean-Michel Basquiat nije bio samo umetnik. On je bio simbol jedne generacije,umetnik koji je doneo drugačije boje u umetničke galerije i muzeje širom sveta. Svojim prepoznatljivim radovima koji su živopisnih boja i suptilnih političkih komentara, Basquiat je postao nezaobilazno ime u svetu savremene umetnosti. Njegove slike, često ispunjene simbolima poput krune, izražavaju moć i vrednost onih koji su tradicionalno zanemarivani. I time nas podsećajući da prava veličina često dolazi izvan institucija.

Jedno od njegovih najpoznatijih dela, In Italian iz 1983. godine, predstavlja mešavinu neoekspresionizma, suptilne kritike i jedinstvene vizije sveta. Baš ta slika, sa svojim apstraktnim linijama i intenzivnim bojama, postala je inspiracija za najnoviju saradnju sa Dom Pérignonom, kreirajući tako umetničko delo koje možete doslovno držati u ruci.

Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon
Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon

In Italian kao inspiracija

Poznat po dugogodišnjoj tradiciji stvaranja najfinijih penušavih vina, Dom Pérignon je brend koji već nekoliko godina unazad sarađuje sa umetnicima koji oblikuju kulturu. Nakon saradnji sa Lady Gagom i Jeffom Koonsom, ove jeseni slave Basquiatovu zaostavštinu u vidu Vintage 2015 limitirane kolekcije. Ovim, izuzetno dobrim marketinškim potezom, Dom Pérignon omogućava da deo Basquiatovog univerzuma postane destupan svima, posebno ljubiteljima vina.

Ova Jean-Michel Basquiat x Dom Pérignon Vintage 2015 special-edition kolekcija koja dolazi u vidu tri poklon pakovanja, donosi prepoznatljive Basquiatove apstraktne linije i pastelne nijanse. Svako od pakovanja posvećeno je različitom delu slike In Italian, a etikete na bocama ispunjene se pastelnim bojama i simbolima moći, kao što je Basquiatova kultna kruna, koja ovde nije samo ukras već i manifestacija susreta dve kreativne sile. Svaka boca je umetnički rad za sebe, sa dizajnom koji prenosi deo Basquiatovog univerzuma direktno u vaš dom. Kutije se sastavljaju u celovito umetničko delo, predstavljajući neoekspresionistički duh koji je svojstven Basquiatu.

Ova limitirana kolekcija će biti dostupna po ceni od 305 dolara po boci šampanjca. Ali prava vrednost ovog seta nije u ceni, već u osećaju luksuza i privilegiji da komad kultnog umetničkog dela posedujete u svojoj kolekciji.

Foto: Dom Perignon, Instagram @domperignon71

Učitati još
Zatvori