Domaća kultura u fokusu – Posterologija kreira postere sa dušom, humorom i šarmom
Domaća kultura u fokusu – Posterologija kreira postere sa dušom, humorom i šarmom

Domaća kultura u fokusu – Posterologija kreira postere sa dušom, humorom i šarmom

Posteri kao sigurni igrači Journal-ovih umetničkih igrica. Od onih filmskih, preko umetničkih, do nekonvencionalnih artsy primeraka kojima ulepšavamo prostore u kojima živimo. Igra reči, formi i oblika spakovana u savremenu umetnost koju zovemo jednostavno – posteri. Ovog puta za nijansu posebniji, jedni od onih omiljenih sa prefiksom domaće, ali i sa prefiskom kut[ur]no. Lokalni brend Posterologija glavni je glumac naše priče isprične kroz vizualnu umetnost koja u fokus stavlja domaću kinematografiju i kulturu ovog našeg posve zanimljivog podneblja.

S tim u vezi, ove kišne subote našim Moskvičom vozimo se na neka lepša mesta gde u društvu bardova našeg glumišta, likovima koji žive u našim sećanjima i legendama jednog [ boljeg ] vremena izgovaramo odsečno Mi smo za Grčku, nismo za rabotu. [ and we couldn’t agree more.. ]

Posterologija kao duh jednog vremea..

Jedne kulture. Jednog trenurka, osmeha i kultnog statusa zvanog domaća kinematografija. Kroz mantru kulturiška lokalni brend Posterologija jedan je od onih koji kroz format unikatnih ilustracija servira domaću kutluru, ali i ide korak više u svojoj nameri zalaganja za edukaciju društva.

Radimo na podizanju svesti o našoj kulturi kroz različite video i pisane formate. Naša vizija je da kroz postere vrednujemo kulturu, kroz citate nasmejemo mase, a kroz dizajn ulepšamo vaš zid. Motiv za izradu naših postera je podizanje svesti o kulturi ovog podneblja, a svaki od njih predstavlja kreativnu viziju i izražavanje iz ugla velikih obožavalaca domaće kulture. 

Posterologija

Cakanino istinito – Niti umem sa ljudima, niti me to zanima. Filozofovo – Kako Tanjug javljam ja te volim. Bobovo odlučno – Kada sam u krizi potrebno mi je malo luksuza. Bilijevo jednostavno – Ajde. I Radovanovo – Ja sam bio član bibolioteke godinu dana – samo su neke od rečenica urezanih u sećanjima svih nas, onih pretočenih u slike koja sada žive na posterima Posterologije. Pored kultnih rečnica domaćih filmova i serija u njihovoj ponudi nalaze se i slike nekih od naših najznačajnijih ličnosti, heroja naše kulture i života, kao i fraza iz svakodnevnog govora i narodnih poslovica na Posterologija način.

Onaj za nijansu kreativniji i zanimljiviji koji je još jedan svedok u vremenu da umetnost živi zauvek. I da su humor i šarm nešto bez čega na možemo. I ne želimo.

Učitati još
Zatvori