„Between memories and dreams”: Izložba Svetlane Ninković u Novom Sadu koju ne propuštamo
„Between memories and dreams”: Izložba Svetlane Ninković u Novom Sadu koju ne propuštamo

„Between memories and dreams”: Izložba Svetlane Ninković u Novom Sadu koju ne propuštamo

Poznata slikarka Svetlana Ninković otvoriće svoju novu izložbu pod nazivom Between memories and dreams u galeriji BOMART u Novom Sadu. Otvaranje je zakazano za ovaj vikend – odnosno, za subotu [ 13. jula ] i to u 20.30 časova. Ovom izložbom umetnica, pre svega, slavi trenutak, dajući mu posebno značenje i važnost koju za nju ima njegova pokretačka snaga i energija. Stoga je izložba koju potpisuje Svetlana Ninković još jedan razlog zbog kog bi ovog leta trebalo da posetite Novi Sad.

/ Novi Sad: Svetlana Ninković i nova izložba Between memories and dreams

Umetnica Svetlana Ninković poznata je kao apstraktna slikarka čije se boje prelivaju sa platna na odeću i kožu. Njeni radovi karakteristični su po jarkim bojama i velikim formatima. Na njima, ona emocije i slobodu pretvara u boje na platnu. Pre dve godine razgovarali smo sa slikarkom o njenom interaktivnom performansu pod nazivom PART OF MY HEART koji je u julu 2022. godine održala u Portonovom. Tom prilikom, ona je rekla: Svi smo mi deo, a celina. Ovaj put, ona objašnjava šta za nju znače boje za koje se odlučuje, te na koji način i zbog čega bira baš njih.

Živopisne boje i energičan likovni gest reflektuju prošlost i budućnost, one neopipljive vrednosti koje pažljivo biram i čuvam. To su moji snovi, emocije, iskustva, preci, koji utiču na moj život i čine me baš ovakvom. Sad! Ovaj trenutak – slavimo ga. Samo sad je zaista moje.

Svetlana Ninković

Baš kao što je na gore pomenutoj izložbi svaki prolaznik, odnosno posetilac, dobio priliku da pogleda duboko u sebe i način na koji učestvuje u ovom svetu – isto to biće i moguće i u galeriji BOMART u Novom Sadu. Razlog za to umetnica pronalazi u činjenici da smo svi povezani, odnosno deo šire slike i celine. Takođe, lokacija na kojoj će izložba biti održana je idealno mesto sa obzirom na to da je opisana kao mesto susreta umetnosti i vremena.

/ A U T O R K A .

Svetlana Ninković, rođena 1982. godine u Zemunu, diplomirala je 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i to na grafičkom odseku. Do sada je izlagala na 30 samostalnih i preko 20 kolektivnih izložbi – kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Nova izložba pod nazivom Between memories and dreams realizovana je u saradnji sa galerijom ŠTAB. Muzičku podršku na otvaranju pružiće DJ Milanko Trifunčević. Izložba će biti otvorena do četvrtka, 29. avgusta, u galeriji BOMAR [ Laze Telečkog 2 ] u Novom Sadu. Ulaz je besplatan.

Foto: Promo / Instagram (@svetlananinkovic)

Učitati još
Zatvori