Zašto je jedan The Weeknd-ov koncert bio posećeniji od trodnevne Coachelle?
Zašto je jedan The Weeknd-ov koncert bio posećeniji od trodnevne Coachelle?

Zašto je jedan The Weeknd-ov koncert bio
posećeniji od trodnevne Coachelle?

Kada čujemo ime kao što je Coachella, sigurno odmah pomislimo na toplo vreme, leto i dobru muziku. I naravno, mnogo ljudi koje jedan festival te veličine i renomea uspe da privuče. Teško je da ćete kao artist, na nekom vašem koncertu uspeti da premašite ukupan broj onih koji prođu kroz festivalske kapije, pogotovo ako se taj prelazak meri višednevno. Da, teško je, osim ako niste Abel Tesfaye, tačnije The Weeknd.

Kanadskom producentu i pevaču je ovo pošlo za rukom 26. dana prošlog meseca, kada je njegov koncert u Milanu posetilo preko 160 hiljada ljudi. Iako neverovatan podvig, možda je greška dodeliti mu epitet neočekivanog.  reći ćemo vam i zašto smatramo tako.

Maestralni koncert

U okviru Weeknd- ove poslednje turneje pod popularnim alijasom, titlovanom After Hours Til Dawn, Abel je u Milanu započeo koncert obrativši se svojoj novijoj publici. Inicijalni Take my Breath je uspeo da uradi baš to. Hiljade fanova nije moglo doći k sebi kada se ikona pojavila na bini i oslobodila okove sa svojih anđeoskih glasnih žica. Can’t Feel My Face i Lost in the Fire dodatno su rasplamsali masu. A onda je započeo vremeplov. Najpre su setne melodije The Hills-a nastanile jezu među zbijenom masom, kako bi Kiss Land  dodao izvesnu dozu senzualnosti. I to je bio perfektan koktel za kulminaciju etape u vidu Often-a.

Ako ne ranije, Abel je sada imao kompletnu publicu u šaci. S tim saznanjem, nije mu trebalo dugo ni da zađe u želje one najstarije fanbaze. Od toliko kandidata, poljima čuvenog milanskog hipodroma krenule su odzvanjati početne note House of Balloons-a. Sada već davna persona kakva je postojala unutar Abelove trilogije, ponovo se našla u postojanju. I negde na trećini koncerta, svakom je verovatno bilo jasno da prisustvuju istoriji. Svakako, kada je prošlo nekoliko dana i kada su se utisci slegli, takvo shvatanje se ustalilo širom cele muzičke industrije. Svi pričajući o tome kako je The Weeknd uspeo sam prevaziđe Coachella-u, shvatili su da se nedavno dogodio koncert, po više aspekata, istorijski.

Scenografija, interakcija sa publikom, sve je izgledalo totalno uhodano i primereno. Takav koncert, i iziskuje da svaki njegov aspekt bude na vrhunskom nivou. I sve što je trebalo uraditi jeste ne podbaciti. Ceo tim iza koncerta ne samo da nije podbacio, već je i premašio očekivanja.

Naime, The Weeknd je najavio kako će ovo biti poslednja turneja na kojoj će se predstavljati pod sadašnjim imenom. Koji je tačno razlog iza takve odluke, možemo nagađati. Sudeći po tome da od tada pa nadalje želi da ostavlja trag pod svojim imenom i prezimenom, mogli bismo reći da nam se sprema neka sasvim druga era kada govorimo o „nasledniku Majkl Džeksona“.   Ne usuđujemo se da nagađamo kako će ona tačno izgledati. Poznavajući ili bar osvrćući se na lik i delo The Weeknd-a, jedino je jasno da kvalitet neće izostati. U kom obliku će nam biti isporučen, ne znamo, ali ta neizvesnost je zapravo i cela suština.

Radujemo se budućnosti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori