Letnja sezona podseća nas da je vreme da bukiramo svoje prve karte za dugoisčekivani odmor, isplanirano gotovo sve aktivnosti na istom unapred ali i počenemo sa beauty tretmanima koji su must tokom letnje sezone. Kao neke od takvih, naravno selektovati smo higijenski tretman lica, piling celog tela ali i famozni hair spa kao preparaciju kose za ogromnu količinu Joda koju će upiti tokom letnjih dana.
Zakazali smo manikir ali i pedikir, pa sada na red dolazi i depilacija. Međutim, mi se ovog leta odlučujemo za onu sa šećernom pastom, te donosimo deset omiljenih mesta u Beogradu koja nude ovaj tretman. U čemu je tajna favorizovane šećerne depilacije donosimo u nastavku.
Summer prep that we need
Pre nego se osvrnemo na sve benefite šećerne depilacije, bitno je da se podsetimo i na ostale tretmane koje ne treba preskočiti pre odlaska na more. Lekovita morska voda, u neku ruku može štetiti našoj koži i blago je nagristi svojom solju. Mnoge kreme koje nanosimo tokom svog boravka na suncu mogu nam zatvoriti pore te je vrlo jasno zašto pre odlaska na more zakazujemo higijenski tretman lica, koji će dubinski očistiti kožu i pripremiti je za morsku vodu. S druge strane, piling tela je takođe veoma bitan kako skida sve mrtve ćelije sa kože.
Benefiti depilacije šećernom pastom
Ako se pitate zašto se pored toplog, hladnog voska ili brijanja odlučujemo za šećernu pastu odgovor je jednostavan – smanjuje iritaciju kože nakon depilacije. Takođe, urasle dlačice s kojima se konstantno borimo kada je brijanje u pitanju, uz šećernu pastu gotovo i da ne postoje. O bolu i pragu tolerancije na isti je neukusno raspravljati, ali većina tvrdi da im je onaj način depilacije najbezbolniji.
Ona smanjuje generalan rast dlačica, te ćete nakon samo par tretmana primetiti da vam sve manje i manje rasu.
Nakon ove vrste depilacije koža je glatka i ne pokazuje znakove iritacije, te je preporučljiva i onima sa osetljivom kožom.
Kako smo razjasnili zašto se iznova i iznova odlučujemo za ovu tehniku, donosimo deset mesta u Beogradu gde je možete uraditi.