Novo mesto u gradu: @breadventure – specijalizovana sourdough pekara
Novo mesto u gradu: @breadventure – specijalizovana sourdough pekara

Novo mesto u gradu: @breadventure –
specijalizovana sourdough pekara

B R E A D V E N T U R E.

It’s time for adventurebreadventure.

Ukoliko vam je ovog leta na mapi navigacije bila ruta koja vodi ka planinskim (ili primorskim) delovima Crne Gore, kao nezaobilazni must-stop za doručak ili lagani ručak preporučili smo pekaru Šambala (@shambhala.me) na Durmitoru. Specijalizovana za kiselo testo [ sourdough ] predstavlja simbol prošlih vremena kada se hleb pravio od prirodnog kvasca, takozvanog startera. Popularnost sourdough testa u poslednje vreme iz planinskih krajeva spustila se i na metropole. Pa tako, jedna od omiljenih, i među prvim otvorenih pekara specijalizovanih za sourdough testo je Pretop Bread&Pastry u Zemunu. Tu je i nedavno otvorena MI hleb sourdough bakery u Molerovoj, kao i sada već kultna pekara Šarlo na Dorćolu i njen čuveni hleb sa brusinicama. Ovaj niz, kvalitetne alternative industrijskom pecivu, se (za sada) završava sa @breadventure specijalizovanom sourdough pekarom koja je otvorena na Novom Beogradu, u ulici Zorana Đinđića 67 (lokal 18).

Njihova inicijalna parola Baking dreams into reality dovela ih je do zvaničnog otvaranja, a mi vam donosimo sve o novom mestu koje bi trebalo da dodate ne weekend must-visit listu.

• oh-so-cozy bakery •

Pod parolom handcrafted sourdough only, no additives ova pekara posvećena je zanatskom hlebu koji se pravi od prirodnog kvasca i bez aditiva, pojačivača ukusa ili konzervansa. Za izradu svakog hleba koji izađe iz BreadVenture radionice potrebno je okvirno oko 16 sati rada. Sa ciljem da svima pruže kvalitetnu alternativu industrijskom pecivu, ova pekara u svom portfoliju ima zanatski hleb od kiselog testa, ali i fermentisane brioche kifle. Tokom izrade apsolutno svih proizvoda, koriste kvalitetno italijansko testo, pravi puter, dok umesto klasičnog belog kristal šećera, koriste smeđi šećer od trske. Radno vreme je od 8:00 do 16:00 časova svakog dana od ponedeljka do subote. U minimalističkom enterijeru sa fokusom na izradu zanatskog hleba i drugih pekarskih proizvoda, ova pekara je mesto gde, od sada svraćamo pre posla, ali i vikendom, tačnije – subotom.

sourdough testo
/ @breadventure.bakery /
/ @breadventure.bakery /
sourdough testo
/ @breadventure.bakery /
sourdough testo
/ @breadventure.bakery /

• artisan bread bakery •

Ova novootvorena beogradska artisan pekara, u ponudi ima različite vrste peciva. Od klasične pogače od kiselog testa do jedinstvenih hlebova sa semenkama. A tu su i brioche kifle. Poen više ide na račun ambalaže. Osim što je grafički dizajn modern & cute on je i svrsishodan. Kako bi se sačuvala aroma i ukus hleba, oni dolaze upakovani u kvalitetne papirne kese koje čuvaju svežinu proizvoda. A ako ste, kao i mi, addicted to sourdough testo dobra vest iz ove artisan pekare stiže u vidu besplatnog startera koji možete da dobijete kod njih kao besplatan uzorak.

•  meet Bready

Prepoznatljiva plava ptica koja se pojavljuje na njihovim vizualima ima identitet i zove se Bready. Reč je o maskoti u obliku ptice čime predstavlja simbol slobode i ljubavi prema avanturama – breadavanturama. Bready je takođe simbol njihove težnje ka kvalitetu, pažnji ka detaljima ali i strasti prema zanatskom hlebu. A kao što možete pretpostaviti Bready obožava hleb od kiselog teksta (baš kao i mi).

 

sourdough testo
/ @breadventure.bakery /
/ @breadventure.bakery /

Proteklih nekoliko nedelja, ekipa koja stoji iza BreadVenture zanatske pekare je vredno radila na usavršavanju zanata. Pažljivo su testirali različite recepte za hleb i peciva. Birali najbolje sastojke, usavršavali proces pečenja ikako bi ponudili kvalitetan hleb i peciva od kiselog testa. U ponudi su i ukusna i aromatična kafa i čaj. I sve to u prijatnoj atmosferi.

 

/ @breadventure.bakery /
/ @breadventure.bakery /
/ @breadventure.bakery /

• stop by for a coffee break •

Ako postoji savršen gastro combo za jutro ili nešto kasniji breakfast onda bi to zasigurno bio sourdough hleb i šoljica dobre kafe. A ovde nas očekuje upravo to. Pa tako sledeći put kada krenete putem Novog Beograda znate gde se nalazi first must-stop.

 

Učitati još
Zatvori