U koje restorane u Beogradu svraćamo kada čeznemo za dobrom letnjom salatom?
U koje restorane u Beogradu svraćamo kada čeznemo za dobrom letnjom salatom?

U koje restorane u Beogradu svraćamo kada
čeznemo za dobrom letnjom salatom?

Evo nas u još jednom pohodu na prestonicu i ovoga puta donosimo vam tri omiljena mesta koja posećujemo u momentima kada naš organizam čezne za zdravim i osvežavajućim obrokom – salatom! Koliko volimo sezonsko voće i povrće, toliko volimo i da ono zajedno, u jednom tanjiru, čini savršenu i nesvakidašnju simbiozu ukusa. Zato, prelazimo odmah na naše predloge. I ne, u njima nemojte očekivati samo naređane osnovne informacije. Mi donosimo naš kompletan utisak, tačnu preporuku sa menija, a svaki obrok je provereno dobar.

Na prvom mestu Bloom i njihova Spring salad salata

Omiljeno mesto svih ljubitelja zdrave ishrane, Bloom u Gospodar Jevremovoj 23, spaja dobru hranu i dobar vibe. Sastojci koji se koriste u pripremi jela sa standardnog menija su uvek home made, sveži i već na prvi pogled deluju kvalitetno i ukusno. Radno vreme ovog mini restorana kuhinje je od utoraka do petka od 08-16h, a vikendom od 09-17h. Dakle, svoj poslednji brunch možete naručiti u kasnijim popodnevnim satima. Kada je reč o rezervaciji stola, ona nije moguća. Što je, rekli bismo, jedina mana ovog mesta. Posebno vikendom, može se dogoditi da zajedno sa ostalim urbanim ljudima i strancima čekate slobodan sto i preko 40 minuta.

Sa menija predlažemo da probate njihovu Prolećnu salatu / Spring salad. Avokado, grčka feta, cvekla, pekani, bebi spanać i rotkvica zasitiće vas i osvežiti taman onako kako treba.

Odlazimo u Mezestoran Dvorište i uživamo u mediteranskim receptima

Polako ćemo se prošetati do Svetogorske 46 u kojoj se krije grčki restoran Mezestoran Dvoriste, koji odiše svežinom koju nudi hlad njihove bašte, mirom i odličnim mediteranskim mirisima. Za razliku od Bloom-a, Mezestoran je mnogo mirnijeg karaktera, gužve su manje, a moguće je i rezervisati sto. Sjajni morski specijaliteti, odličan ambijent koji je uvek lepo sređen, velika ljubav prema ugostiteljstvu.

Kada je reč o salatama, naša preporuka je Plavi sir / Blue Cheese salata sa miksom zelenih salata, plavim sirom, kruškom i dresingom sa sirćetom od malina. Ova salata se može naručiti i kao obrok, kako mi više preferiramo, ali i kao dodatak drugom jelu. Uz ozbiljnu kartu vina imaćete prilike da upotpunite svaki obrok, te vam savetujemo da obavezno odvojite vreme i posetite ovu skrivenu beogradsku restoransku baštu.

Smokvica sa svim svojim sestrama i njenim salatama

Deluje kao da je Smokvicu sa vremenom potrebno sve manje i manje predstavljati. Ona je uveliko postala mesto okupljanja beograđana koji cene dobru hranu, lep ambijent i odličnu uslugu. Smokvica svoje restorane poseduje na pet lokacija u Beogradu. Vračar u Molerovoj 33, na adresi Gospodar Jovanova 45, Kralja Petra 43 i AirportCity i Ada.

Naš prvi izbor uvek je Smokvica u Molerovoj 33 na Vračaru. Lepog i ušuškanog ambijenta u samom „komšiluku“ čini savršen beg od gradske užurbanosti. Sa menija preporučujemo da isprobate njihovu salatu od Kinoe i grilovanog lososa sa brokolijem, rotkvicom, bademom, bosiljkom, nanom, kikirikijem i slatko/kiselim sosom. Ukoliko ste ljubitelj veganske ishrane, za vas imamo predlog da isprobate Gorgonzola Dolce & Jabuka Salata u čijem receptu se nalaze gorgonzola dolce sir, rotkvice, pečena cvekla, orasi, romana, senf i med dresing.

Učitati još
Zatvori