Restoran Ebisu predstavio je prvog tradicionalnog sushi šefa i ekskluzivnom večerom doveo Japan u centar Beograda
Na mestu gde se spaja uživanje u gastronomiji, tradiciji i kulturi Japana, praćeno natural vinima i modom oživela je ideja jednog od omiljenih beogradskih resorana Ebisu – sada prvog u regionu koji je dobio sushi šefa iz grada Kyoto Hitoshi Hashimoto – Toshi da prenese tradicionalni duh ove zemlje u našu prestonicu. Tim povodom udruženim snagama ekipa Ebisu restorana i vinarije Vert u saradnji sa Marijom Tarlać organizovali su večeru za odabrane zvanice kako bi najavili i sa ponosom otvorili vrata ovog, Beogradu novog, koncepta uživanja u gastro i kulturnoj baštini Japana.
Koga smo zatekli na mestu fashion meets gastro zločina i na koji način je na veče centar Beograda poprimio obrise, ukus i boje Japana, pogledajte u nastavku.
/ Ebisu x Marija Tarlać /
U poslepodnevnim časovima ekipa pažljivo odabranih zvanica iz sveta mode, kulture i business-a okupila se na poslednjem spratu kultnog beogradskog hotela Square Nine kako bi poželela dobrodošlicu japanskom restoranu Ebisu. Samu organizaciju eventa ekipa Ebisu realizovala je u saradnji Marijom Tarlać kao i uz podršu vinarije Vert čija prirodna vina su bila poslužena uz specijalizovan omakase jelovnik. Veče je započeto okupljanjem zvanica na jednom od najlepših rooftop-ova Beograda, gde je uz Vert vina i prijatnu čašicu razgovora organizovana radionica pravljenja ikebana. Za organizaciju japanske izvorne umetnosti aranžiranja cveća bila je zadužena Mrs. Hirashima – ikebana master. Nismo mogli da ne primetimo da su zvanice uživale u sticanju nove veštine, a neki su pokazali i ozbiljan talenat.
Nakon predrinkig-a u kome se ovom prilikom uživalo kroz kreativnu radionicu pravljenja ikebana i upoznavanja sa japanskom umetnošću, zvanice su se uputile u centralni deo restorana gde im je poslužena večera i priča o inspiraciji i nastanku Ebisu restorana.
Novo odelo Ebisu restorana
Po prvi put region je dobio tradicionalnog japanskog sushi šefa – Mr. Hitoshi Hashimoto Toshi, čija je impresivna kulinarska biografija očarala sve prisutne priuštivši im da u omakase jelovniku i pratećem izboru Vert vina, uživaju svim čulima. Večera je poslužena u četiri sleda u okviru kojih je kao uvod u celu priču odnosno 1st course bio poslužen odabir sushi selekcije uparen sa sortom Chardonnay vina. Potom praćene selekcijom Sauvignon Blanc vina vinarije Vert zvezda 2nd course bile su Soba nudle, da bi 3rd course bio rezervisan za školjke, šparglu i tikvice u tempuri, ovog puta servirano uz Sauvignon Blanc OAK vino. Za poslednje, odnosno 4th course, posluženo je glavno jelo – tartar biftek sa povrćem u ponzu sosu čiji ukus je dodatno istaklo vino Rhine Riesling.
Za desert serviran je matcha sladoled, a ono što je kod svih izazvalo posebno oduševljenje jeste koncpet tradicionalnog posluženja zelenog čaja koje je za zvanice sa posebnom pažnjom priredila Japanka Mrs. Tsubota. Sam čin pripreme i degustacija japanskog čaja na momenat je gošće preneo u daleki Japan priuštivši im da iskuse tradiciju i način života koji nam servira ova posve inspirativna kultura.
Da je Ebisu x Marija Tralać bio zaista jedan atipičan i uzbudljiv event mogu da potvrde sve zvanice koje su prostorije japanskog tradicionalnog restorana smeštenog na adresi Studentski trg 9 napustile sa osmesima na licu i nezaboravnim iskustvom pravljenja ikebane, gustiranjem i učestvovanjem u tradicionalnom serviranju zelenog čaja i uživanjem u gastro rapsodiji japanskih specijaliteta i prirodnih vina za koje se tokom večere konstantno tražila čaša više.
Zato Arigatō Ebisu! Beogradska lifestyle i gastronomska mapa je više nego srećna što zahvaljujući tebi poseduje savršenog predstavnika japanske kuhinje i kulture u srcu svoje prestonice.