Ako ste bili u Barseloni a niste nabasali na lanac restorana Flax & Kale, niste imali dobrog host-a. Sa druge strane, ukoliko za prvomajske praznike putujete u ovaj sjajan španski grad, take notes na vreme, da ne bude posle da vam nismo rekli.
Restoran Flax & Kale deo je porodičnog biznisa, koji je nastao 3 godine nakon otvaranja vegeterijanskog restorana Teresa Carles. Iza ovih restorana stoji Jordi Barri, zajedno sa svojim roditeljima, a cilj otvaranja je dokazivanje da zdrava ishrana ne mora biti dosadna, niti manje ukusna.
Tako je 2014. godine otvoren prvi Flax & Kale u Barseloni, nakon čega su otvorena još dva restorana u ovom gradu, a nedavno i jedan u Madridu. Ciljna grupa ovog mesta jesu predstavnici flexitarian načina ishrane, to jest oni koji su vegetarijanci, ali sa vremena na vreme sebi priušte obrok sa mesom ili ribom. Na takvoj filozofiji je upravo nastao ovakav tip restorana, a lokalci ga obožavaju jednako kao turisti.
Flax & Kale favoriti
Ukoliko se nađete u nekom od ovih lokala, koji su, btw, na visokoj skali estetike kada je enterijer u pitanju, ono što morate definitivno probati je:
- vegan pear – chocolate muffin
- mango avocado tartare
- forever young cold pressed juice
- orange & hemp protein bowl
- berlin smoothie
- cinnamon maca roll
- scandal scramble toast
Ovaj restoran propagira slogan EAT BETTER, BE HAPPIER, LIVE LONGER. Nemojte ga zaobići, verujte nam na reč.
Foto: Instagram; Flax & Kale