Svesni smo da u prolećnim danima prirodno žudimo za svežim, lakšim obrocima. Naš fokus tada je uglavnom na salatama i smoothie pićima. Međutim, ukoliko ste ljubitelji meal prepa, znate koliko je zgodno posvetiti jedan ili dva dana u nedelji pripremi obroka koji ćete potom moći da jedete nekoliko dana.
Danielle Brown (@healthygirlkitchen) otkrila je ultimativni način da u jedan obrok uklopimo što veći broj nutrijenata. Reč je o All your greens receptu za pastu, koji pored toga što izgleda estetično i šareno, nosi brojne zdravstvene benefite.
Eat your greens
Kako dolazi toplije vreme, naše telo (bi trebalo da) žudi za obrocima koji su lakši više fokusirani na voće i povrće. Nakon što smo nedavno zavirili u knjigu Nourish, supermodela i zagovornice clean food ishrane Gisele Bündchen, dodatno smo inspirisani da u obroke uvrstimo što je više moguće kvalitetnih namirnica.
All your greens pasta upravo je ono što nam je trebalo. Kombinacija graška, spanaća, brokolija u kremastoj smesi spojena sa pastom čini ovaj obrok našim sledećim izborom za zdrav i ukusan ručak.
Sastojci
- 300 gr paste po izboru
- Kašika maslinovog ulja
- Crni luk
- Beli luk
- 300 gr brokolija
- 160 gr zamrznutog graška
- 160 gr kelja ili spanaća
- 160 gr svežeg bosiljka
- 5 gr svežeg peršuna
- Šolja mleka po izboru (oko 230 ml)
- Pola šolje vode u kojoj se kuvala pasta
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica soli
- Malo bibera
- Malo sira po izboru
Priprema
- U tiganju na srednjoj temperaturi pomešajte crni i beli luk, brokoli, grašak, kelj/spanać na maslinovom ulju
- Izdinstajte desetak minuta, dok povrće ne omekša
- Izdinstano povrće stavite u blender sa bosiljkom, peršunom, mlekom, pasta vodom, limunom, soli i biberom
- Izblendajte sve zajedno
- Skuvajte pastu po izboru
- Sos spojite sa pastom i dodajte sir
- Sve dobro izmešajte
- Servirajte – i uživajte!
Foto: Instagram @healthygirlkitchen