Uživajte u izuzetnom receptu. Američka pita od osvežavajućeg limuna i slatke kore uz naš jedinstven recept za pitu od limuna. Ovo kulinarsko remek-delo pravi se sa nežnim korama od keksa koji savršeno ide uz sočan fil od limuna. Izrađena s preciznošću i pažnjom, pita je ukrašena oblacima od belanaca stvarajući dezert koji je podjednako očaravajuć vizuelno koliko je ukusan.
Sastojci:
Za koru: Dva pakovanja (300 g) vanilin keksa ½ šolje (100 g) rastopljenog putera
Za fil: Dve konzerve kondenzovanog mleka (400 g svaka), Sok od pet limuna i pet žumanaca
Za beze: 150g belanaca (koristite pet belanaca koja su vam preostala od fila) 300g kristal šećera
Priprema:
Pomešajte keks i ratsopljeni puter dok ne dobijete čvrstu smesu koja se može oblikovati. Razvijte testo između dva papira za pečenje. Stavite ga u pleh za pitu po izboru, najbolje pleh namenjen baš za pećenje američke pite. Prstima pritisnite oko ivica dok ne dobijete glatku površinu. Probodite testo viljuškom i pecite na 180 stepeni na 14 minuta.
Dve konzerve kondenzovanog mleka (400 g svaka), sok od pet limuna i pet žumanaca, pomešajte. Kada dobijete fil, ostavite ga da se malo stegne. Zatim, na ispečenu i prethodno ohlađenu koru dodajte napravljen fil.
Umutite belanca polako dodajući šećer u čvrst sneg tokom otprilike 5 minuta. Kašikom nanesite penu preko fila. Pecite na 160 stepeni dok vrhovi ne postanu zlatno smeđi. Ostavite da se potpuno ohladi i stavite u frižider. Poslužite sledećeg dana i secite mokrim nožem. Američka pita od limuna je gotova!
Instagram: @joaco.cerda