Kada dođu vreli dani, sve o čemu se razmišlja jesu potencijalni načini da se rashladimo. Tako smo došli do jednog slatkog i zdravog rešenja kao što je to sladoled od ananasa sa kokosom. Ova čarobna kombinacija će biti jedan sasvim novi level na vašem svakodnevnom meniju. Recept smo probali i iskreno, ne možemo da prestanemo da ga pravimo. Zato, donosimo i svima vama ljubiteljima hladnih i zdravih dezerta tačan recept sa kojim ne možete da pogrešite prilikom pripreme. Da li ste spremni za možda i najbolje osveženje ovoga leta koje ništa neće moći da nadmaši?
Sastojci:
1 zreo ananas, oguljen i isečen na kockice i zamrznut (smrznuti ananas kupljen u prodavnici takođe može biti zamena)
Šaka sirovih kokosovih pahuljica
Zaslađeno kondenzovano kokosovo mleko
Maraskino trešnja, opciono
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 400°. Stavite kokosove ljuspice na suvi lim za pečenje. Pecite 4 do 5 minuta, dok ne bude hrskavo i blago braon boje. Ostaviti da se ohladi.
2. Smrznuti ananas narendajte u šoljicu za serviranje. Narendani ananas prelijte zaslađenim kondenzovanim kokosovim mlekom, prženim kokosovim pahuljicama i višnjom maraskino. Poslužite odmah.
* 1 srednji ananas čini 4 do 6 porcija.
Ukoliko vas zanima na koje još načine možete iskoristiti ananas, pogledajte i naš recept za sladoled u kombinaciji sa mangom.
Foto: Pexels; Instagram