Aperol Tiramisu: Neodoljiva poslastica koja spaja jedan od omiljenih koktela i kolača
Aperol Tiramisu: Neodoljiva poslastica koja spaja jedan od omiljenih koktela i kolača

Aperol Tiramisu: Neodoljiva poslastica koja spaja jedan od omiljenih koktela i kolača

Dobro je poznato da je Aperol Spritz koktel koji smo do ovog leta možda i najviše favorizovali. Međutim, u igru ovog puta ušao je Hugo Spritz koji poentira da je ovosezonska zamena poznatog koktela. Pored Huga, naša koktel karta favorizuje Blueberry mint mocktailBatangu, ali ovog puta, uz pomoć jednog od poznatih koktela pravimo kolač, i donosimo twist jednoj od najpoznatijih poslastica.

Kao must-try desert ovog leta izdvajamo Aperol Tiramisu, s kojim bi se svaki italijan i više nego ponosio. Evo i kako ga pravimo.

Sastojci

  • 450g Mascarpone sira
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/4 šolje slatke pavlake
  • četiri žumanceta
  • 1/3 šolje džema/kremastog nadeva od narandže
  • 1/2 šolje Aperol sirupa
  • 1/4 šolje vode
  • dva pakovanja piškota

Priprema

Prvi korak pripremanja ove slasne poslastice krije se upravo u ključu Tiramisua, u Mascarpone siru. Za početak, potrebno je u jednoj činiji sjediniti Mascarpone sir, četiri žunamceta, šećer i slatku pavlaku. Potrebno je sve sastojke mešati mikserom, dok mešavina ne pridobije gustinu ali i žućkastu boju. Pomenutoj smesi sada dodajemo i džem od narandže, koji će dodatno doprineti njenom ukusu.

Sada, Aperol nastupa na našu gastro binu. U činiji potrebno je pomešati pomenutu količinu Aperol sirupa sa vodom. Smenu je potrebno sjediniti, nakon čega u istu umačemo piškote. Ovoj poslastici potreban je koji minut da upije pomenutu tečnost, te ih pustite malo da odstoje.

Zatim, prelazimo na ređanje piškota u pleh, te je redosled sledeći – piškote, smesa od šećera, žumanceta i maskarpone sira, piškote – i tako u krug. Pri završnom sloju na vrh dodajemo džem od narandže umesto pomenute smese.

Kao dekoraciju uvek možete iskoristiti narendanu koru od narandže, ili pak istu iseckati na kolutove i postložiti.

Aperol Tiramisu predstavlja poslasticu koja je apsolutni ovisezonski favorit, te ne sumnjamo da će postati naš ali i vaš go to desert. Stoga, jednino što preostaje za reći je – prijatno, uz čašu Aperola, naravno.

Učitati još
Zatvori