Avokado se može koristiti kao dodatak u mnogim receptima. On se neretko nalazi u sklopu određenih salata kao što su tuna salata ili pileća salata, ali od njega se može napraviti i, na primer, jednostavan mus. Međutim, činjenica je da se on danas uglavnom konzumira u kombinaciji sa tost hlebom. Ovaj doručak mnogima je svakodnevica, a ako i vi spadate u tu kategoriju ljudi – sigurno će vas oduševiti avokado hleb po receptu fitnes trenera Kelsey Rose [ @thekelseyrose_ ] koja sa svojim pratiocima na Instagramu često deli raznovrsne recepte u kojima je imperativ na zdravim životnim navikama.
Za ovaj recept potrebno vam je pola sata i samo tri sastojka koja možda već imate u kuhinji. Stoga ga isprobajte već danas – možda će baš on postati vaš novi omiljeni doručak.
Sastojci
- avokado
- jaje
- mocarela ili drugi sir po izboru
Priprema
Avokado, jaje i sir sjedinite u činiji. Dobijenu smesu oblikujte po želji, a potom ju stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Od dobijene smese možete napravite više manjih, ili jedan veći hleb. Po želji, na vrh stavite malu količinu začina koje preferirate – so, biber ili nešto treće.
Avokado hleb pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni maksimalno pola sata uz konstantno proveravanje stanja. Naposletku, na hleb možete staviti namaze i dodatke po želji, te ga na taj način iskoristiti za pravljenje sendviča. Međutim, možete da ga jedete i bez dodavanja drugih sastojaka.
Foto: Instagram @thekelseyrose_