Leto je baš ono doba kada se odlučujemo za zdravu ishranu, prve treninge, promenu rutine i svemu slično. Baš leti ugalvnom dolaze neke od najvećih promena, kako se bliže odmori ali i bikini sezona. Poručivanje hrane je uvek dobra opcija, ali kada shvatimo da se ova praksa i ne isplati toliko, okrećemo se svojim kulinarskim sposobnostima. Tada se najčešće odlučujemo za recepte od tri do četiri sastojka kao i koktele.
Međutim, ukoliko ste krenuli u teretanu, i sami znate koliko je unos proteina kroz ishranu ključan. Baš zato, ovog puta našli smo recept od četiri sastojka koji je u isto vreme zdrav ali i lagan za pripremu.
U pitanju je visokoproteinski avokado hleb, od kog kasnije pravimo i sendvič. Evo i kako.
Sastojci
- očišćeni avokado
- jaje
- 142g kozijeg sira
- miks začina
Priprema
Prvi korak pri pripremaju ovog zdravog obroka jeste čišćenje avokada. Potrebno je upotpunisti ga okčistiti iznutra, ali i skinuti koru.
Smesu avokada, pomenute količine kozijeg sira i jajeta potrebno je sjediniti u činiju. Sada mešanje preuzima glavnu ulogu, kako je potrebno da smesa upotpunisti bude sjedinjena.
Kada primetite da se smesa zgusnula, vreme je da je u vidu malih palačinki smestite na pleh i papir za pečenje.
Sada, dodajemo začine. Ovo je individualna komponenta te ih ne morate uopšte dodavati, ali je preporučljivo s obzirom na to da daju neodoljivu aromu ovom jelu.
Našu smesu pečemo na 200 stepeni 20 minuta.
Zatim, kada je naša smesa spremna, pravimo sendvič. Mi smo se ovog puta odlučili za mešavinu rukopis i kajgane, ali je izbor individualan. Možete ga upariti sa paradajzom i lososom, krastavcem i tunjevinom ili čak i nekom vrstom zelenog miksa salata. Ovaj specijalitet se gotovo savršeno spaja sa svim paletama ukusa, te će definitivno uzeti epitet vašeg go to recepta.
Stoga, naš visokoproteinski avokado hleb je spreman, te jedino što preostaje da vam poručimo je – prijatno!
Foto: Instagram /@lindsay.keosayian/