Imamo recept za savršeni doručak ili brunch – a isti dolazi u vidu bagel sendviča
Imamo recept za savršeni doručak ili brunch – a isti dolazi u vidu bagel sendviča

Imamo recept za savršeni doručak ili brunch – a isti dolazi u vidu bagel sendviča

Sveže pecivo je jedan od najboljih načina da započnemo dan – a kada nismo raspoloženi da izlazimo kako bismo ga kupili, računamo na – sebe. Pecivo u kućnoj radinosti može biti podjednako ukusno (i jednostavno za napraviti), a naš posebni favorit u poslednje vreme je bagel (bejgl). Breakfast (ili brunch) bagel sendvič iziskuje samo pet (četiri ako ne računate začine) sastojaka i 20 minuta vremena pripreme, a ujedno je i ukusan i zasitan izbor za početak dana. Donosimo recept.

Bagel sendvič

Sastojci:

  • jedna šolja grčkog jogurta
  • jedna šolja brašna
  • jedno jaje
  • prašak za pecivo
  • začini (susam, beli luk u prahu, so)

Priprema 

Dok pripremate vaše testo, stavite rernu da se prethodno zagreje na 190°C. Prvo, dodajte brašno, jogurt i prašak za pecivo u činiju i mešajte sve dok ne dobijete lepljivo testo. Radnu površinu pripremite tako što ćete posuti malo brašna po njemu i zatim tu stavite vaše testo. Počnite da mesite vaše testo, a ukoliko smatrate da je previše lepljivo, možete dodavati brašna dok ne mislite da je odgovarajuće mekane teksture. Ipak, pazite da preterate sa mešanjem.

Kada je vaše testo dovoljno glatko, oblikujte ga u loptu i podelite ga na četiri jednaka dela koje ćete zatim takođe formirati u manje loptice. Zatim, svaku lopticu sploštite i napravite joj rupu u sreditni prilikom rastezanja kako bi dobila prepoznatljivi bagel oblik. Nakon toga, u maloj činijici umutite jedno jaje sa malo vode, i nakon što vaše testo stavite na pleh obložen papirom za pečenjem premažite vaše formirano testo. Pospite so i ostale začine po želji, i stavite testo da se peče 20-25 minuta.

Kada vaše testo naraste i poprimi blago zlatnu boju, znate da je vaše ukusno pecivo za doručak spremno za mazanje vašim omiljenim namazom. To mogu biti krem sir, avokado, losos, sir – praktično bilo šta što volite.

Učitati još
Zatvori