Baked feta pasta bio globalan fenomen na društvenim mrežama pre skoro dve godine. Mađutim, neki trendovi su tu da ostanu. Stoga, donosimo spisak namirnica i način pripreme zapečene testenine sa feta sirom i čeri paradajzom.
Na kraju teksta nalazi se i malo izmenjena verzija ovog jela sa dodatkom iznenađenja.
Sastojci
- testenina (oblik po želji)
- 400 g feta sira (po mogućnosti ne izmrvljena)
- 400 g kutije čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- bosiljak (svež)
- 1 kašičica soli
- čili
- pola šolje maslinovog ulja
Priprema
Priprema baked feta pasta jela je veoma jednostavna i sadrži samo nekoliko koraka. Zagrejte rernu na srednjoj temperaturi. Zatim, u pleh stavite sav čeri paradajz i feta sir. Sve to prelijte maslinovim uljem (što više ulja, to će jelo biti sočnije) i dodajte iseckan beli luk. Začinite. Stavite pleh u rernu i na 200 stepeni pecite pola sata. U međuvremenu, sipajte vodu u šerpu i pustite da se zagreje. Nakon toga, ubacite testeninu i pratite uputstva na pakovanju. Dok se testenina kuva, polako izvadite feta sir i čeri paradajz i dobro izgnječite sve sastojke. Na samom kraju našeg današnjeg uputstva za pripremu savršenog ručka, potrebno je da skuvanu i proceđenu testeninu ubacite u pleh sa feta sirom i čeri paradajzom. Začinite svežim bosiljkom.
U nastavku pronađite jednu od varijacija na temu – nadograđen recept za zapečenu feta pastu sa škampima.
Photo credit. Instagram