Banana Bread: Mekani kolač savršen za jutro ili kad god poželite da se zasladite
Banana Bread: Mekani kolač savršen za jutro ili kad god poželite da se zasladite

Banana Bread: Mekani kolač savršen za jutro ili kad god poželite da se zasladite

Polako! Ne bacajate vaše prezrele mekane banane sa crnim pegama na koje nikako nije došao red. Za vas imamo poseban recept gde ćete moći da ih iskoristite, i koji će zapravo biti ukusniji što ste ih duže zaboravili u kuhinji. U pitanju je čuveni banana bread koji je sa razlogom mnogima omiljen recept kada govorimo o jednostavnim, a neverovatno ukusnim kolačima.

Iako je banana hleb tehnički kolač, on je savršen za doručak, naročito kad se spoji uz jutarnju kafu ili čaj. Međutim, sigurni smo da ćete ga poželeti u svakom trenutku kada želite malo da se zasladite. Dakle, šta čekate? Vreme je da otrkijete zašto je ovaj recept toliko obožavan.

@beyond_thevillagechef
@helledort

Sastojci:

  • 195 grama višenamenskog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/4 kašičice fine morske soli
  • 3/4 kašičice mlevenog cimeta
  • 3 srednje banane, braon i sa jakim pegama
  • 115 grama neslanog putera, rastopljenog i ohlađenog
  • 150 grama braon šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Sada, ako smo prikupili sve potrebne sastojke, možemo da se bacimo na posao!

Priprema

Lepota ovog recepta za leži u tome da vam nije potreban nikakav fensi mikser! Obična činija, viljuška za mućenje jaja i kašika za mešanje testa su sve što vam je potrebno. Najpre, zagrejte rernu na 175 ° C i namažite pleh za hleb maslacem. Zatim, bacamo se na gnječenje! Izgnječite zrele banane viljkuškom dok ne budu potpuno glatke. Kada to uradite, dodajte u smesu banana otopljeni puter. Sada je vreme da ubacimo ostatak sastojaka. Pomešajte sodu bikarbonu i so, umešajte šećer, umućena jaja i dodajte ekstrakt vanile. Sledi svima omiljeni deo, baking time! Sipajte testo u pripremljenu posudu za hleb i pecite 55 do 65 minuta na 175°C, ili dok čačkalica ubačena u sredinu kolača ne izađe čista. Nekoliko suvih mrvica je u redu, ali ne i tragovi mokrog testa. Ako je spoljna strana kolača porumeni, ali je sredina još uvek mokra, lagano prekrijte vaš banana bread folijom i nastavite da pečete dok se vekna potpuno ne ispeče. Kada procenite da je vreme, izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi u plehu nekoliko minuta. Zatim izvadite banana hleb iz pleha i ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.

Sve što je ostalo jeste da skuvate kafu, nasečete sebi vaš banana bread i uživate u divnom početku jutra. Da li smo vam rekli najbolji deo? Dobro umotan, hleb od banane možete držati na sobnoj temperaturi i do 4 dana. Doduše, ne očekujte da će vam išta ostati već nakon prvih 15 minuta.

@kuchniawmoimdomu
@kuchniawmoimdomu

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori